Collectie frima
Image default
Society / Law

Welke materialen voor 3D printen

Er zijn vele verschillende materialen waarmee geprint kan worden. De doorgaande printer kennen we allemaal die onze documenten, uiteenlopend van foto’s tot verslagen, kan printen. Dit wordt altijd gedaan met gewone inkt in kleur of zwart-wit. Maar daarnaast is er ook een opkomst in de 3D printers. Een speciale printer die een driedimensionaal object kan printen. Dit wordt gedaan aan de hand van een speciale printer die op een speciale manier in elkaar is gezet dat zij het object kunnen printen. Doorgaans wordt dit gedaan doormiddel van het versmelten van de filamenten die hierdoor vloeibaar worden en zo gemakkelijk te modeleren zijn.

Er zijn vele verschillende materialen die voor de 3D printer gebruikt kunnen worden, de een wat vaker gebruikt dan de andere. Niet ieder materiaal is geschikt voor iedere printer, en niet ieder materiaal kan even gemakkelijk gebruikt worden voor de thuisprinters.

Zo kan er geprint worden met verschillende thermoplasten, een plasticsoort dat vloeibaar wordt bij verhitting. Een aantal voorbeelden van een thermoplast zijn bijvoorbeeld pla filamenten of een abs soort. Maar daarnaast kan er ook geprint worden met koper, brons, carbon en messing. Deze materialen kunnen vaak ook gebruikt worden voor de desktop 3D printer. Dit komt door het feit dat deze filamenten vaak een combinatie zijn van metaalpoeders en kunststoffen. Daarnaast kan er ook geprint worden met laybrick, wat een mengeling is van gemalen krijt en onschadelijke co-polyesters. Laybrick wordt vaak gebruikt voor het maken van maquettes voor architecturale modellen en landschappen. Door het printen met laybrick wordt het maken van een maquette veel minder tijdrovend. Het enige wat gedaan moet worden is namelijk het ontwerp in een 3d onlinebestand zetten, aansluiten op de printer en het filament toevoegen. Op deze manier kan een maquette veel sneller gemaakt worden en kunnen er sneller veranderingen doorgevoerd worden.

3D printing wordt namelijk niet alleen gebruikt voor het maken van objecten maar ook vaak voor prototypes en maquettes. Op deze manier kan de ontwikkeling van nieuwe producten en gebouwen veel sneller verlopen. In de tijd dat het prototype of de maquette gemaakt wordt kan er namelijk gewerkt worden aan andere dingen. Door de precisie van de printer kan er ook precies een prototype of een maquette gemaakt worden zoals het er in het echt ook uit zou zien.

https://www.3dfilament.supplies/

Gerelateerde artikelen

Administratie tips

Voor eens en voor altijd beslist

admin

3 tips voor de optimalisatie van de salarisadministratie