Collectie frima
Image default
Society / Law

Verschillende printers

Iedereen heeft wel een printer thuis staan. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer nodig. Alle documenten kunnen online worden verstuurd en de meeste mensen vinden het ook fijn om online documenten te versturen aangezien de kans dat je deze documenten kwijt raakt een stuk kleiner is dan wanneer je deze documenten geprint krijgt aangeleverd. 

 

Er zijn 4 verschillende soorten printers:

  1. Inkjet printer. Een beste inkjet printer is in veel winkels te vinden. Deze printer maakt gebruik van inktcartridges. Deze worden via speciale spuitmondjes op het papier gespoten. Door deze spuitmondjes zijn er heldere kleuren te zien. Het nadeel van deze printer is dat als je weinig print de inkt vast kan komen te zitten in de spuitmondjes. Een ander nadeel van deze printer is dat de cartridges best prijzig zijn. 
  2. Laserprinter. Een laserprinter werkt niet met cartridges, maar deze printer werkt met inkt op basis van poeder. Deze poeder wordt met behulp van de laser en spiegels op het papier gedrukt door middel van een drukrol. Nadeel van deze printer is dat de printer zelf aardig duur is. 
  3. Fotoprinter. De naam zegt het al, deze printer print foto’s. Voor bijvoorbeeld fotografen is zo’n printer erg handig. Een fotoprinter kan namelijk foto’s van een hoge kwaliteit uitprinten. Het nadeel van deze printer is dat het niet tot minder geschikt is voor een dagelijkse print. Het is dus eigenlijk echt een printer voor foto’s. 
  4. All-in-one printer. Dit is dé printer die iedereen wilt hebben natuurlijk. De bovengenoemde printers zitten in deze printer in 1. Deze printer wordt zowel in laser versie als in inkjet versie aangeboden. 

 

Naast verschillende printers kun je natuurlijk ook printer op verschillende soorten materialen. Denk bijvoorbeeld maar is aan printen op metaal, printen op plastic en printen op plastic sheets. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk. 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/