Collectie frima
Image default
Society / Law

Dromen van een rietendak

Wanneer we denken aan het platteland, dromen we weg bij de mooie natuur, de rust en stilte en de prachtige goudgele kappen van boerderijen. De rietendaken glinsteren in de zon na hevige regelval en zijn erg typerend voor het landschap ver weg van de stad. Desondanks is het niet onmogelijk om een rietendak te spotten in de stad, in tegendeel. Van den Bergh Rietdekkers maakt het namelijk mogelijk om pannendaken te transformeren in de goudgele kappen, waar we op het platteland bij wegdromen. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Lees dan snel verder wat Van den Bergh Rietdekkers voor jou kan betekenen!

De vereisten voor een metamorfose

Een pannendak transformeren in een rieten kap is voor velen een droom, die Van den Bergh Rietdekkers werkelijkheid kan laten maken. Echter, het is wel van belang dat het dak en het huis aan een aantal voorwaarden voldoen, voordat de metamorfose in gang gezet kan worden. Zo is het allereerst belangrijk dat het dak genoeg licht en lucht kan ontvangen, zodat het riet na hevige sneeuw- of regenval snel kan drogen. Om die reden is de transformatie voor rijtjeshuizen lastiger te bewerkstelligen dan voor vrijstaande woningen. Huizen met een puntdak hebben bovendien ook meer kans op een geslaagd resultaat, omdat het riet het beste in een hoek van 45 graden het regenwater af kan voeren. Hoe schuiner het dak daarom loopt, hoe eenvoudiger en sneller dit proces verloopt. Tot slot moet u voorbereid zijn op het feit dat rieten daken grondig en regelmatig onderhoud vereisen om zo lang mogelijk mee te kunnen gaan. In dat geval kan er rekening gehouden worden met plezier van 25 tot 30 jaar.

Contact met Van den Bergh Rietdekkers

Zie jij het helemaal zitten om het pannendak om te toveren in een rietdak? Neem dan snel een kijkje op de website van Van den Bergh Rietdekkers voor meer informatie!

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Een persoonlijke uitvaart

Book a taxi at Taxibestellen.nl

Wet meldplicht datalekken

admin