Collectie frima
Image default
Society / Law

Wat kunt u als merk vastleggen?

Wanneer u een bedrijf hebt en producten of diensten levert, is uw merk vastleggen een goed idee. U kunt praktisch elk teken dat onderscheidend genoeg is laten vastleggen. Denk hierbij aan woorden en logo’s, maar ook geuren en kleuren kunt u als merk vastleggen. Hieronder enkele voorbeelden.

Een geur registreren

Iedereen kent de geur van Zwitsal wel, het bekende babyluchtje dat verkrijgbaar is in allerlei verschillende vormen. Zo is er tegenwoordig naast gewone zeep, zelfs een parfum verkrijgbaar. Het is voor concurrenten dan ook niet toegestaan deze geur na te maken en te laten registreren omdat Zwitsal hier het alleen recht op heeft.

Een kleur registreren

Het welbekende Christian Louboutin rood is een merk op zich. In uitzonderlijke gevallen kan je dus zelfs een kleur of kleurencombinatie als merk laten vastleggen. Dit gebeurt echter niet vaak doordat kleuren vrij te gebruiken zijn, maar in het geval van Christian Louboutin is het dus wel mogelijk. Dit door de speciale tint rood.

Wat is merkenrecht nu eigenlijk?

Het merkenrecht is een onderdeel van het intellectueel eigendomsrecht. Dit intellectueel eigendomsrecht is daarnaast weer onderdeel van het privaatrecht. Zoals eerder genoemd zijn merken tekens die gebruikt worden om producten of diensten van elkaar te kunnen onderscheiden, denk bijvoorbeeld aan een blik soep. Je kan de naam van jouw soep laten vastleggen en daarmee ook de uiterlijke kenmerken van het blik en het daarop geplaatste logo. Zo is het onmogelijk dat iemand het namaakt, je merk vastleggen kent dus veel voordelen.

Wilt u uw merk vastleggen, maar hebt u nog enige twijfels? Neem dan contact op met een merken bureau. Zij adviseren u van A tot Z over de inschrijfvoorwaarden waaraan u moet voldoen bij een merk vastleggen. Daarnaast doen wij onderzoek naar eventuele soortgelijke geregistreerde merken in dezelfde regio.

http://www.registreermijnmerk.nl/merkregistratie/