Collectie frima
Image default
Sport

Vanaf welke leeftijd kan een kind steppen?

Kindersteppen, veel volwassen mensen hebben goede jeugdherinneringen aan steppen. Enkele volwassen jaren later heb je zelf kinderen gekregen en vraag je je af, wanneer kan mijn kind steppen. Het is natuurlijk belangrijk dat bij het steppen de veiligheid gegarandeerd is. Maar is deze veiligheid gegarandeerd?

Wanneer kan mijn kind veilig steppen?

De meeste kinderen kunnen steppen als ze enigszins stabiel kunnen staan. Per kind verschilt het op welke leeftijd dit is. De leeftijd wanneer de meeste kinderen stabiel kunnen staan is rond de twee jaar. Met een step kan je kind de omgeving op een sportieve manier ontdekken.

Een kind op jonge leeftijd laten steppen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Door te steppen ontwikkelen en verbeteren kinderen hun evenwichtsgevoel. Het evenwichtsgevoel is ook nodig bij bijvoorbeeld fietsen. Steppen helpt er bij om kinderen te leren fietsen. Verder ontwikkelen kinderen hun spieren en uithoudingsvermogen door te steppen.  

Welke step is geschikt voor uw kind?

Het is ook belangrijk dat je de juiste step aanschaft voor uw kind. Het is belangrijk om een step aan te schaffen die rekening houdt met de lengte van je kind. De meeste steppen die op de markt zijn, houden rekening met de lengte van je kind. Veel steppen hebben, namelijk een verstelbaar stuur. Door bij het kopen van een step te kijken naar de maximale hoogte van het stuur, voorkom je dat je ieder jaar een nieuwe step hoeft te kopen.

Een twee- of driewiel step?

Er zijn verschillende soorten steppen op de markt. Er zijn twee- en driewiel steppen op de markt. Een goede eerste stap om je kind te laten steppen, is door een driewielstep. Dit laat je kind wennen aan het steppen. Het voordeel van een driewielstep is, dat het veiliger is dan steppen met een tweewielstep. Wanneer je kind het steppen op driewielen goed onder de knie heeft, is het verstandig om over te stappen naar een tweewielstep. Door dan over te stappen op een tweewielstep kun je de verdere ontwikkeling van je kind stimuleren. Wanneer je meer informatie wilt over steppen, bezoek dan de website van Stepsonline.nl.

https://stepsonline.nl/