Collectie frima
Image default
Society / Law

Rondreis door Amerika

Een reis die bij veel mensen op hun bucketlist staat is toch wel een toer door de Verenigde Staten. Je kunt er uren rijden zonder dat je iemand tegen komt. Dat is wel even wat anders dan bij onze Lage Landen. Hier kan je nog geen vijf minuten rijden zonder zes voorbijgangers te passeren. Die toer door Amerika is dus vooral ook aantrekkelijk door het enorme gevoel van vrijheid. Het geeft je de kans om echt na te denken over jouw wensen en doelen in je leven. Voordat je aan dit avontuur begint, is het zeer verstandig om alle punten van aandacht op te zoeken. Amerika mag dan een westers land zijn, er zijn heel veel andere regels dan in Nederland en Europa. Daarom bij deze een aantal tips:

 

  1. Boek je tickets op tijd

Waarschijnlijk ga je een auto of camper huren wanneer je aankomt op het vliegveld in Amerika. Het is daarbij heel slim om deze alvast voordat je weggaat te boeken. De prijzen worden namelijk gebaseerd op het vraag en aanbod. Dus wanneer jij in het hoogseizoen gaat, kan het zijn dat je relatief te veel betaalt. Je kunt vaak gebruik maken van vroeg boek kortingen. Dit scheelt vaak veel in de kosten.

 

  1. Veilig de weg op

Jouw Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, maar probeer wel goed de Amerikaanse verkeersregels door te nemen. Zo mag je daar bijvoorbeeld zowel links als rechts inhalen, iets wat in Nederland natuurlijk strikt verboden is. probeer ook te kijken voor een achteruitrijcamera set kopen. Dit kan heel veel helpen bij het achteruitrijden. Deze camera’s vind je bij van Zwitserland.

 

  1. Je startpunt bepalen

In plaats van op de grootste steden van Amerika te vliegen, is het slimmer om juist de kleinere vliegvelden uit te zoeken zoals Denver, Las Vegas of Portland.

https://www.vanzwitserland.nl/