Collectie frima
Image default
Dienstverlening

Kelderlekkage: 3 redenen waarom u dat zo snel mogelijk laat verhelpen

Een kelderlekkage is vervelend. Toch is het geen goed idee om het luik dicht te doen en het probleem te negeren. Van de Vossenberg uit Ysselsteyn kan u veel gemakkelijker van uw kelderlekkage afhelpen als u ze zo snel mogelijk inschakelt. En hier vindt u drie redenen waarom dat altijd het beste plan van aanpak is.

Vochtproblemen zijn ongezond

Vocht onder uw woning kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij alle inwoners. Als u de kelderlekkage onbehandeld laat, dan ontstaan er schimmels en eventueel ook zwammen. Deze laten sporen los en als u die sporen inademt dan ervaart u problemen met uw luchtwegen, zoals kortademigheid en infecties. Mensen met astma krijgen daar bij u in huis meer last van. Andere symptomen zijn een toename aan hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

Vocht richt schade aan

In een vroeg stadium kan het vocht in uw kelder nog opdrogen en afgevoerd worden en hoeft het daar geen schade aanrichten. Wacht u te lang met het melden van uw kelderlekkage, dan trekt het vocht diep in de stenen en maakt het ze broos. Hout gaat rotten en daar verliest het zijn kracht. Schakelt u geen specialisten in, dan is er een kans dat uw draagconstructie wordt aangetast en uw woning onveilig is. Als u dan pas aan de bel trekt zijn de reparatiekosten uiteraard ook veel hoger.

Hoe sneller hoe goedkoper

Bent u er snel bij, dan kan het vakkundige bedrijf Van de Vossenberg uw kelder lekkage vaak vrij gemakkelijk oplossen. Het is voor hen een routineklus en dat betekent dat ze snel klaar zijn en minder geld vragen. Een kelderafdichting is dan vaak een prima oplossing en geeft u een hele nieuwe waterdichte kelder voor vele jaren lang. Negeer het probleem dus niet, maar neem direct actie en laat uw kelderlekkage professioneel aanpakken. U kunt daarna weer een hele lange tijd rustig slapen.

https://vossenbergbv.nl/