Collectie frima
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship gemeente: een unieke kans voor jonge studenten!

De traineeship gemeente is een vorming die voorstelt om de traditionele schoolvorming op te splitsen in twee verschillende periodes: de ene in het universitair onderwijs en de andere in een bedrijf. Het is een cursus die gereserveerd is voor mensen die snel willen integreren in de arbeidsmarkt zonder hun studie te onderbreken. De student zit dus in een werkstudenten regime.

 

Traineeship gemeente: Belangrijkste voordelen

Door het tekenen van een stagecontract heeft de student de mogelijkheid om de theoretische concepten die hij op de universiteit heeft geleerd in de praktijk te leren en waardevolle ervaring toe te voegen aan zijn curriculum vitae.

De gemeentelijke stage laat de student ook toe om alle bijzonderheden van het beroep te kennen, naast de mogelijkheid om na te denken over zijn keuze en concreet te zien of de job aan zijn verwachtingen beantwoordt.

Aan de andere kant kan het, aangezien de praktijkopleiding recht geeft op een vergoeding, de student in staat stellen zijn studie onder gunstigere voorwaarden voort te zetten.

 

Hoe een traineeship gemeente werkt

De traineeship gemeente bestaat uit een tripartiet contract, onderhandeld tussen de student, zijn opleidingscentrum en het bedrijf waarmee hij zijn stage wil uitvoeren. Dit is een stagecontract met een vooraf vastgestelde deadline en kan enkele maanden tot een jaar duren.

De mate van aanwezigheid in het bedrijf moet contractueel worden vastgelegd en kan per bedrijf verschillen. Houd er echter rekening mee dat het niet langer kan duren dan de dagelijkse en wekelijkse duur die aan andere werknemers wordt opgelegd.

 

Conclusie

De traineeship gemeente is een uitstekend middel om jonge studenten op de arbeidsmarkt te krijgen. Het heeft veel voordelen omdat het meer flexibiliteit biedt dan een voltijdse arbeidsovereenkomst en ook de mogelijkheid biedt om theoretische en praktische vaardigheden te verwerven, met name op bepaalde gebieden.

Gerelateerde artikelen

De coach in Zutphen geeft je een duidelijke groeicurve

5 vragen en antwoorden voor het interview met een systeemanalist

.NET ontwikkelaar