Collectie frima
Image default
Eten en drinken

Sapjes van allerlei soorten en maten

Veel mensen drinken wel eens een glas sap, omdat het lekker en gezond is. En glas jus d’orange bij het ontbijt is natuurlijk verre van ongehoord voor de doorsnee Nederlander. Zo ook met allerlei verschillende soorten sapjes.

Trendy en gezond?

De laatste tijd is er meer en meer aandacht uitgegaan naar trendy zaken die een arsenaal aan sapjes aanbieden in allerlei kleuren en soorten, gemengde sapjes bijvoorbeeld of speciaal gekoelde, of “cold-pressed”, dat wil zeggen sap wat niet door middel van een centrifuge is geperst, al dit soort verschillende soorten sap beginnen nu op de markt te verschijnen. De beloftes zijn even groots als uiteenlopend: bijvoorbeeld wordt er gezegd dat je gezondheid van bepaalde sapjes er op vooruit gaat, of dat je ervan afvalt of fitter wordt. Hele grote beloftes voor een klein glaasje natuurlijk, maar er zijn wel degelijk mensen die zweren dat bepaalde soorten fruit en sap sterke helende kwaliteiten met zich mee brengen. Trendy en gezond dus.

Verschillend fruit

Sapjes worden natuurlijk uit allerlei verschillende soorten fruit gemaakt, soms zelfs in een mix met groentes. Het is ook zo dat er door de globalisering allerlei fruit beschikbaar is wat onze voorgangers nooit hebben geproefd: mango bijvoorbeeld, of unieke vruchten als de doerian uit Azië. Al dit soort verschillende fruit en groente wat wij nu tot onze beschikking hebben maakt het zo dat sap kopen nooit saai is, want je hebt eindeloos veel keuze uit allerlei soorten fruit en groenten uit alle hoeken van de wereld. Je kunt in wezen bij ieder bezoek aan de supermarkt of winkel een ander soort sap kiezen, zo dat je nooit uitgekeken raakt, en het zal waarschijnlijk toch nog wel eventjes duren voordat je alle soorten sap hebt geproefd, als dat zelfs mogelijks is met alle verschillende combinaties.Gerelateerde artikelen

Ontdek de snoepwinkel van Nederland met ruim 25 jaar ervaring

In ieder seizoen genieten bij het restaurant in Bergen op Zoom

Peruviaanse Kippensoep met Rijst en Aardperen