Collectie frima
Image default
Eten en drinken

Welke soort drinkfles kies jij?

Op de markt worden verschillende soorten drinkflessen verkocht voor degenen die op pad gaat en wat drinken wilt meenemen. De afgelopen jaren is het aanbod steeds verder uitgebreid en dat kan de keuze misschien voor jou wat moeilijker maken. Deze soorten flessen worden verder in dit artikel besproken en verder toegelicht.

Glazen drinkflessen

We beginnen meteen bij de beste keuze voor het hergebruiken van drinkflessen. Glas is een product dat is gemaakt van natuurlijke producten en makkelijk is om schoon te maken. Je kan glas makkelijk in de vaatwasser doen of zelf met de hand afwassen. Verder heeft glas ook andere eigenschappen. Glas is doorzichtig en dit betekent dat je ook goed ziet wat je in de fles hebt. Wil je bijvoorbeeld ranja in de fles doen en water toevoegen, dan weet je makkelijk hoeveel je in de fles hebt zitten. Verder zorgt glas er ook voor dat er geen rare onbedoelde luchtjes zijn te ruiken uit de fles. Voor bepaalde zuivelproducten of sappen is een glazen fles ook een stuk beter voor het langer houdbaar houden van het desbetreffende product. Een aanrader is dus om lege glazen melkflessen of sapflessen aan te schaffen voor thuis. Wel is het zo dat glazen flessen zwaarder zijn dan andere flessen en je kunt niet een drankje makkelijk warm of koud houden.

Plastic drinkflessen

Er zijn ook mooie plastic drinkflessen te krijgen op de markt. Het voordeel van deze plastic flessen is dat deze flessen licht zijn en tegen een stootje kunnen. Nadeel is dat deze flessen niet makkelijk schoon te maken zijn en dat het bepaalde slechte stoffen kan bevatten. Plastic flessen zijn over het algemeen goedkoper dan glazen flessen en is ook makkelijk in gebruik. Er zitten voor- en nadelen aan deze drinkflessen. De schadelijke stoffen en het moeilijke schoonmaken zijn wel twee grote nadelen die ervoor kunnen zorgen dat je beter niet voor deze drinkflessen kan kiezen.

RVS drinkflessen

Naast de glazen en plastic drinkflessen is het ook mogelijk om een RVS drinkfles aan te schaffen. Deze flessen zijn zeer stevig en zijn net als glazen flessen makkelijk schoon te maken. Verder zijn deze flessen ook zeer duurzaam en kan je dus lang doen met deze flessen. Nadeel is wel dat je bij het laten vallen bepaalde deukjes kunt krijgen in de fles, iets minder mooi dus. Deze flessen zijn tevens ook wat duurder dan andere flessen en het kan voorkomen dat je een metalen nasmaak krijgt. Ander voordeel van deze optie is dat je makkelijk drank warm en koud kan houden met deze fles.