Collectie frima
Image default
Eten en drinken

Peruviaanse Kippensoep met Rijst en Aardperen

Net als de soep waarop dit gerecht gebaseerd is, Peruviaanseaquadito de pollo, dit recept is niet gierig met koriander. Rijst en aardpeer maken het machtig genoeg, hierdoor kan het als hoofdgerecht dienen.

Ingrediënten

–       1 hele kip, snij deze eerst in 8 stukken, inclusief de ruggengraat en 8 extra vleugels.

–       4 grote bosjes peterselie

–       2 grote bosjes tijm

–       1 laurierblad

–       zout en zwarte peperbolletjes

–       1 kleine ui, gesneden

–       2 wortels, geschild en gesneden in rondjes

–       1 halve selderij, gesneden

–       1 kopje witte rijst

–       4 aardperen, gesneden in blokjes

–       1 cassave

–       2 kopjes verse koriander (gesneden)

–       1 chilipeper (ontpit)

–       2 knoflookteentjes

–       2 kopjes mais (ontdooid)

Bereiding

  1. Vul een grote pan met 14 kopjes water, de kippenstukken en vleugels, peterselie, tijm, laurierblad, zout en peperbolletjes. Breng dit aan de kook. Haal het schuim eraf, draai het vuur laag en laat dit sudderen voor 25 minuten. Haal de kip eruit (behalve de vleugels) en laat het verder sudderen terwijl je het vel en vlees van de botten afhaalt. Bedek het vlees en zet het in de koelkast. Doe de botten weer terug in de pan en laat het nog 3,5 uur sudderen.
  2. Giet de zelfgemaakte bouillon in een kom, zorg ervoor dat de stukken en kruiden niet mee komen (d.m.v. bijvoorbeeld een vergiet). Haal het vet eraf en doe deze bouillon in een schone pan. Voeg hier de ui, wortel, selderij, rijst, cassave en aardpeer aan toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat het sudderen totdat de groentes erg gaar zijn (ong. in 25 minuten).
  3. Snij de kip in eetbare stukken. Doe hier de koriander, chili en knoflook bij. Doe dit samen met de mais bij de bouillon. Laat dit allemaal samen voor ong. 2 minuten sudderen.