Collectie frima
Image default
Electronica en Computers

Een harde schijf snel vernietigen

Bij het afvoeren van gebruikte IT-apparatuur is het van belang dat u alle data veilig verwijdert of vernietigt. Zeker wanneer u beschikt over persoons- of bedrijfsgevoelige informatie is het noodzakelijk om dit op een verantwoorde manier uit te voeren. Een harde schijf vernietigen is dan ook noodzakelijk. Het wissen of formatteren van datadragers is niet voldoende en u dient daarom speciale software te gebruiken. Wij bieden de juiste hulp om een kapotte harde schijf te vernietigen op correcte wijze.

Dataverwijdering

Het verwijderen van data op verouderde apparatuur is essentieel, omdat criminelen exact weten hoe ze data kunnen herstellen. Een harde schijf vernietigen is niet afdoende. Om uw data veilig te verwijderen kunt u daarom het beste een professioneel bedrijf inschakelen dat speciale software gebruikt. Deze software verwijdert uw data definitief, is absoluut veilig en wordt gebruikt door onder andere politie, defensie, de krijgsmacht en het bankwezen. Middels de software worden de gegevens op uw computers, servers of andere datadragers definitief verwijderd. Na het verwijderen ontvangt u per informatiedrager een gedetailleerd rapport en certificaat, dat als bewijs dient voor het gegarandeerd verwijderen van de data.

Datavernietiging

Vaste schijven en andere datadragers zijn niet de enige apparaten die gevoelige informatie bevatten. Daarom hanteren wij ook een shredder systeem om alle andere vormen van elektronische data te vernietigen, zoals mobiele telefoons, video’s, diskettes, CD-ROM’s, floppy discs, datatapes en hard drives. Met het shredden van uw apparatuur worden de harde schijf vernietingen en de apparaten in vele stukjes gesneden. Vernietiging van gegevens is een van de meest effectieve methoden voor het voorkomen van datalekken. Als een harde schijf vernietigen of ander opslagmedium zo zijn vernietigd is het onmogelijk om er nog gegevens van op te halen.