Collectie frima
Image default
Dienstverlening

Bedrijfshulpverlening voor particulieren

Vaak wordt er gedacht dat een BHV-opleiding alleen te volgen is al werknemer, maar niks is minder waar. Sterker nog, de meeste BHV-opleiders bieden ook de mogelijkheid om als particulier deel te nemen aan een BHV-basis of BHV-herhaling. Vanuit de particulier markt stijgt de vraag naar BHV-cursussen, omdat thuisongelukken steeds vaker voorkomen. Mensen kiezen ervoor om deel te nemen aan een BHV-opleiding om zo in de toekomst voorbereid te zijn op een eventueel volgend incident. Je kunt altijd terecht bij Uw Bedrijfshulpverlening.

BHV-cursus geschikt voor particulieren

Hoewel de focus bij veel opleiders ligt op de zakelijke markt en het opleiden van werknemers, zijn er toch genoeg BHV-opleiders die ook de optie bieden om je als particulier aan te melden voor een cursus. Dit omdat de vraag vanuit de zakelijke markt hoger ligt i.v.m. de verplichting voor de werkgevers om voldoende BHV’ers op te leiden. Echter beseffen de opleiders zich steeds meer dat BHV ook voor particulieren nodig is. Particulieren willen zich namelijk ook steeds vaker voorbereiden om een eventueel incident thuis. Denk aan bijvoorbeeld een ongeluk met heet water. 

Kosten BHV-cursus voor particulieren

Per opleider verschilt het welke prijs er gehanteerd wordt voor een cursus en of deze hetzelfde is als de prijs die gehanteerd wordt voor bedrijven. Volgt u Bijvoorbeeld een cursus bij Uw Bedrijfshulpverlening, dan wordt hetzelfde bedrag in rekening gebracht voor een particulier als voor een werknemer. Deze prijs is bij Uw Bedrijfshulpverlening 195 euro exclusief BTW.

 

Burgerhulpverlening

Als je als particulier een BHV-cursus hebt gevolgd kan je je aanmelden voor burgerhulpverlening. Dit betekent dat je oproepbaar bent wanneer iemand bij jou in de buurt getroffen wordt door een hartstilstand. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal, daarom zijn BHV’ers zo belangrijk. Zij kunnen vaak eerder dan de hulpdiensten ter plaatse zijn om te starten met reanimeren en zo levens redden van burgers. Aanmelden om burgerhulpverlener te worden kan via de website van de hartstichting.

 

https://ondernemerlive.nl/