Collectie frima
Image default
Groothandel

Waarom led achterlichten steeds vaker als alternatief voor halogeenlampen worden gebruikt

Het is niet te ontkennen dat de ontwikkeling van autolampen de afgelopen jaren in een stroomversnelling terecht is gekomen. Waar vrijwel alle auto’s nog maar een decennium geleden voorzien waren van de klassieke halogeenlampen, worden nu steeds vaker xenonlampen en ledlampen gebruikt. Alhoewel halogeenlampen goedkoop zijn en dankzij de afwezigheid van extra bekabeling ook eenvoudig te installeren zijn, bestaan er voldoende redenen om op een alternatief zoals led achterlichten over te stappen.

Xenonlampen

Het grootste probleem met de klassieke lampen is hun ontoereikende efficiëntie. Wanneer de lampen worden ingeschakeld, leveren ze niet alleen licht, maar ook warmte. Dit betekent dat er een hoop energie verloren gaat. Niet zelden worden xenonlampen als goed alternatief voor halogeenlampen gezien. Ze werken niet op basis van het gloeidraadprincipe, maar op basis van een speciaal soort gas. Xenonlampen geven helder wit licht dat ook wel HID wordt genoemd. De lichtsterkte is vele malen hoger dan die van traditionele halogeenlampen.

Ledverlichting, de nieuwste ontwikkeling

Maar ook na de introductie van de xenonlampen zijn de ontwikkelingen op het gebied van autoverlichting niet tot stilstand gekomen. De allernieuwste mogelijkheid is de ledverlichting, bijvoorbeeld led achterlichten. Het allergrootste voordeel van led achterlichten is het zuinige energieverbruik. De lampen worden nauwelijks warm als ze aan staan en hebben tegelijkertijd een hoge lichtopbrengst. Niet voor niets worden ze veelvuldig in hybride wagens gebruikt. Het ruimste assortiment led achterlichten tegen de scherpste prijzen vindt u bij Autolampen.nl.

Specialist in autoverlichting

Bij Autolampen.nl vindt u het grootse aanbod aan autoverlichting. De webwinkel, die tot Harteveld Automaterialen BV behoort, mag zich dan ook een ware specialist op dit gebied noemen. Dit bedrijf bestaat sinds 1953 en legt zich vooral toe op Europese merken, waaronder Osram en Philips. Behalve led achterlichten zijn er ook xenonlampen en klassieke halogeenlampen verkrijgbaar in de genoemde webshop. Bestelt u op werkdagen vóór 14.00? Dan ontvangt u uw bestelling de volgende dag. 

https://www.autolampen.nl/