Collectie frima
Image default
Mode en Kleding

Vanaf wanneer draag je een BH?

Vanaf wanneer draag je een BH?

Meiden die in de puberteit komen, merken dit vaak aan de nodige verandering in en aan het lichaam. Eén van deze dingen is de eerste voortekenen van het groeien van borsten. Toch is het er niet daadwerkelijk een antwoord te geven op de vraag vanaf wanneer je een bh draagt. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Ieder kind is logischerwijs anders en dat betekent ook dat de puberteit bij de meeste meiden ergens tussen de 11 en 13 jaar begint. Het kan dus heel goed zijn, dat de ene dochter op haar 11e al flink begint met puberen, terwijl dit bij de andere dochter tot haar 13e levensjaar op zich laat wachten. Wanneer ze dus een BH gaan dragen, dat is niet te zeggen. Wel is het moment waarop dit noodzakelijk is goed te zien, zorg daarom ook dat je dit goed in de gaten houdt. Waarom, dat lees je hier.

Het geeft je dochter zelfvertrouwen

Wanneer je dochter voor het eerst naar de middelbare school gaat, dan is de kans vrij groot dat er allemaal meiden in de klas zitten, die al een bh dragen. Helaas is hier niets aan te veranderen en reageert ieder lichaam anders op de puberteit. Het kan dus heel goed zijn dat jouw dochter nog even geduld moet hebben, alvorens ze een bh kunnen dragen. Wanneer het dan eindelijk zover is, dan zullen ze niet direct een normale bh kunnen dragen. Een soort compressie bh is dan een betere keuze. Dit zorgt ervoor dat je de beginnende borstvorming nog niet direct ziet en kan je dochter vol zelfvertrouwen naar school toe.

Gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd waarop een eerste bh vaak wordt gedragen, dat is zo rond het 12e levensjaar van een kind. Dit is vaak het moment dat ze beginnen met de puberteit, wat ook leidt tot de nodige lichamelijke veranderingen. Wel is het goed je dochter uit te leggen dat het niet vanzelfsprekend is dat ze ook daadwerkelijk op deze leeftijd al een bh kunnen dragen. Het is namelijk afhankelijk van de grote van de borsten of het mogelijk is een normale bh te dragen of misschien wel moeten beginnen met een speciaal kinder bh. Uiteraard kun je voor ieder geschikte bh terecht bij een speciaalzaak. Zulke zaken zijn vaak gespecialiseerd in kinderen, maar ook voor een anita care bh ben je hier aan het juiste adres.

Het vervolg

Wanneer de borsten dusdanige omvang hebben, is het tijd voor de eerste echte bh met cupmaat. Dit kan een anita bh zijn, maar ook een bh van freya is heel goed mogelijk. Omdat dit ook een spannend moment is, is het ook goed om dit samen met je dochter te doen. Zo weet je ook direct zeker dat ze de juiste maat bh dragen, want vooral jonge meiden willen nog wel eens voor een maatje groter kiezen.