Collectie frima
Image default
Bedrijven

Ontspanning belangrijker dan ooit

De ontspanning van ons als mens is door de coronacrisis nog belangrijker dan ooit. Door de coronacrisis zijn de cafés en restaurants gesloten en worden we beperkt in onze vrijheden. Dit zorgt ervoor dat we meer thuiszitten minder aan ontspanning doen. Net nu dit eigenlijk hartstikke belangrijk is. Zo is het namelijk zo dat veel mensen angst of extra stress ervaren door het coronavirus. Zo zie je dus dat de werkdruk voor veel mensen is toegenomen omdat collega’s thuiszitten in quarantaine. De gezonde collega’s moeten dit werk dan overnemen naast hun bestaande werk. Dit zorgt er dus voor dat de werkdruk toeneemt.

Risico groep

Daarnaast heb je dus nog de risicogroepen die elke dag vrezen dat ze besmet werden. Hierbij kun je denken aan de ouderen of mensen met problemen aan hart of longen. Ook vallen hier de mensen onder die zware operatie hebben ondergaan. Dit komt omdat zij vaak een lagere weerstand hebben door de toegediende medicamenten. Het is belangrijk om deze groep mensen dan ook te beschermen tegen het virus. Dit alles zorgt er dus voor dan deze groep mensen zich zorgen maakt omdat zij dus vatbaarder zijn voor het virus. Zij kunnen het dus heftiger krijgen waarbij het ook kan leiden tot een slechter ziektebeeld en in het aller slechtste geval dus de dood.

De echte ontspanning

Het is verstandig om dan juist even te kunnen ontsnappen uit deze wereld en even te genieten van de natuur of een inspanning. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stukje te gaan hardlopen. Tijdens het hardlopen ontdek de wonderschone natuur waarvan je eerst niet eens wist dat deze er was. Je kunt genieten van het uitzicht, de planten en de dieren die er allemaal in jouw buurt zijn. Naast hardlopen kun je er ook voor kiezen om een yoga weekend Limburg te volgen. Als je hier namelijk voor kiest dan kun even lekker afschakelen in een omgeving die daarvoor is ingericht. Geen prikkels van werk of corona maar gewoon even ontsnappen uit de realiteit en even lekker weg zijn. Dit zorgt ervoor dat jij jouw lichaam en geest tijden een yogaweekend Limburg weer even lekker op energie kunt brengen.

https://hofdebrulle.nl/yoga-en-mindfulness/

Gerelateerde artikelen

Heb je een advocaat nodig?

Waarom kunstplanten kopen in de zomer?

Anniek schuurs, mediator in Leusden