Collectie frima
Image default
Verbouwen

Bouwdroger: een uitkomst in vele vochtige situaties

Als u vocht heeft aangetroffen in uw woning, dan kan een bouwdroger voor u een groot verschil maken. Vocht kan om allerlei redenen aanwezig zijn in vloeren en muren, maar het behoort daar niet. Een waterschade, optrekkend- of doorslaand vocht, bouwvocht en koudebruggen zijn slechts enkele voorbeelden van oorzaken voor vocht in muren en vloeren. Het is belangrijk dat u dit niet onbehandeld laat en dat u de oorzaak van het probleem aanpakt voordat schimmel de overhand kan krijgen. Het drogen van de desbetreffende plekken doet u dan snel en gemakkelijk met deze droger.

 

Wat is een bouwdroger precies?

Deze droger is een apparaat dat water uit de lucht haalt en afvoert. De meest toegepaste bouwdrogers doen dit door middel van condensatie wat binnen in de machine plaatsvindt. Het condensatiewater wordt opgevangen en afgevoerd en de droge lucht wordt weer uitgeblazen. Hierdoor kan de droogtijd met wel 30 procent worden verminderd. Aangezien dit vaak weken en soms vele maanden betreft, kan een bouwdroger u aanzienlijk sneller aan een droog en gezond huis helpen.

 

U kunt bouwdrogers ook huren

De beste manier om aan een dergelijk apparaat te komen is door deze te huren. In de meeste gevallen zal u deze niet snel nogmaals nodig hebben en het is dan jammer om hier veel geld in te investeren. Betrouwbare verhuurbedrijven zoals BSTEEN kunnen u voor een laag bedrag per dag al aan een geschikt exemplaar helpen. Deze zijn dan goed van kwaliteit, netjes onderhouden en zeer energiezuinig. Ook kunnen ze u vertellen welke machine u nodig heeft en hoe lang het zal duren voordat uw woning droog genoeg verklaard kan worden.

 

Waarom is vochtbestrijding belangrijk?

Vanaf het moment dat u weet dat u te veel vocht in huis heeft, is het tijd om hier wat aan te doen. Vocht kan namelijk schimmel veroorzaken en dit trekt weer ongedierte aan. Als u te lang met vocht in huis leeft, kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid. Daarnaast kunt u vochtige muren niet decoreren en herstellen en dat is natuurlijk een stap die u zo snel mogelijk wilt nemen. Droog daarom uw kelder uit, verwijder bouwvocht of verwijder het overtollige water uit uw plafond met een bouwdroger, zodat u snel verder kunt.

https://bsteen.be

Gerelateerde artikelen

Uw woning goed verkopen na een bouwtechnisch onderzoek

Bouwdrogers huren doet u bij deze specialist

Neem een professionele airco installateur in de arm