Collectie frima
Image default
Industrie

Betonnen megablokken hergebruiken en de aarde helpen

Al eeuwenlang gebruikt men beton als bouwmateriaal. Dat beton een lange levensduur heeft, wist u waarschijnlijk al. Minder bekend is dat oud beton ook nieuw leven kan worden ingeblazen. Het materiaal is namelijk bijna volledig recyclebaar. Maar liefst ruim 95 procent kan namelijk hergebruikt worden voor het produceren van secundair beton. Op dit gebied geldt Cementbouw Recycling als specialist. Het vervaardigt zo betongranulaat, menggranulaat en betonnen megablokken uit Cruquius.

Zorgvuldig vervaardigde en gecertificeerde secundaire betonproducten

Het bedrijf breekt betonpuin (afkomstig van bijvoorbeeld oude muren of funderingen) zorgvuldig af, reinigt dit en recyclet het vervolgens tot duurzaam, secundair beton. Over de kwaliteit daarvan hoeft u niet te twijfelen; uiteraard dient ook secundair beton aan tal van kwaliteitseisen te voldoen. Bij de in Cruquius gevestigde specialist kunt u rekenen op gecertificeerde producten. Het bedrijf vormt overigens één van de vier takken van Cementbouw, producent en leverancier van materialen en grondstoffen aan bouw en infra.

Een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie

Betonnen megablokken leveren een belangrijke bijdrage aan de stimulering van de circulaire economie. Deze term verwijst naar een economie van gesloten kringlopen waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput, maar waarbij reststoffen juist opnieuw worden ingezet. De gerecyclede betonnen megablokken hebben een lange levensduur, maar kunnen zelf aan het eind van hun cyclus ook weer hergebruikt worden. Zo hoeft er van de primaire grondstoffen vrijwel niets verloren te gaan. De Nederlandse bouw en infra heeft vanuit economisch, maar ook ecologisch oogpunt steeds meer interesse in betonnen megablokken.

Oplossingen met een toekomstvisie

Binnen ons continent bestaat ongeveer een kwart van de afvalstromen uit beton. Door dit in toenemende mate te gaan hergebruiken en het recyclen van secundaire grondstoffen steeds meer te implementeren, zal dit de aarde en de maatschappij van morgen enorm helpen. Precies dit doel heeft Cementbouw Recycling uit Cruquius voor ogen. Oplossingen als deze zijn namelijk nodig om de aarde, maar ook de mens weer dieper te kunnen laten ademhalen.