Collectie frima
Image default
Vakantie

De 5 beste redenen om Australië te bezoeken en er een autovakantie te beleven

Het afgelegen land Australië is een boeiende vakantiebestemming met zijn unieke natuurlijke schoonheid en exotische wilde dieren. Australië is een van de weinige landen ter wereld waar je, ongeacht je smaak, budget of leeftijd, een fantastische reiservaring kunt opdoen die je een leven lang bij zal blijven.

Zodra je een vlucht naar dit afgelegen continent hebt geboekt, is het een goed idee om een auto te huren om je te verplaatsen naar de belangrijkste toeristische bestemmingen in Australië. Er zijn veel autoverhuurbedrijven die in heel Australië actief zijn, waaronder internationale ketens zoals Avis en Hertz. Het is een goed idee om de autoverhuurdiensten en aanbiedingen te vergelijken alvorens een huurauto te kiezen. Het vergelijken van de autoverhuurdiensten zal ervoor zorgen dat je weet wat er aangeboden wordt zodat je een goedkope huurauto kunt kiezen die het beste bij je doel past. Zorg er ook voor dat je eventueel kunt overstappen naar een andere huurauto als dat nodig is, meer info hier. In Australië zijn er autoverhuurbedrijven zoals Budget, Hertz, Avis, Bargain Car Rentals, Carhood, Aerodrive, Ace, Sixt, East Coast Rentals, Firefly, Jucy, National, Enterprise, Sunset, Redspot, Thrifty, Alamo, Alpha en Europcar.

Nu je een goedkope huurauto hebt, kun je beginnen met het verkennen van dit prachtige land. In het geval dat je je afvraagt wat er allemaal te zien en te beleven is in Australië, zijn hier de 5 beste redenen om dit geweldige en unieke land te bezoeken.

1. Australië is de perfecte bestemming voor een road trip

Australië is het zesde grootste land ter wereld en natuurlijk een continent op zich. De enorme outback en de wilde natuurlijke schoonheid zijn perfect om van te genieten tijdens een road trip. Er zijn vele kleine stadjes en steden te verkennen en voor degenen die willen reizen buiten de bekende wegen, is er in de beroemde Australische outback genoeg te ontdekken.

2. Gouden zandstranden

Australië heeft een ongelooflijke kustlijn en de stranden zijn adembenemend. Het land heeft enkele van de beste stranden ter wereld, met een kustlijn van meer dan 25.000 kilometer.

Australië telt maar liefst 11.011 stranden, waaronder hagelwitte zandstranden, stranden met grote golven die perfect zijn voor surfers, gezinsvriendelijke stranden, rotsstranden, en nog veel meer. Met zoveel verschillende soorten stranden zal je ongetwijfeld het juiste strand vinden voor jou en je familie.

3. Het Great Barrier Reef, natuurschoon en wilde dieren

Het grootste deel van Australië is nog ongerept en intact. Het is niet alleen de perfecte plaats om te zonnebaden op de gouden stranden, maar een van de hoogtepunten van een reis naar Australië is ook om te gaan duiken bij het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is een van de meest bijzondere wonderen ter wereld. Dit grote koraalrif kan zelfs vanuit de ruimte worden gezien. Laat een snorkel- en duikervaring hier dus niet aan je voorbijgaan.

4. Natuurschoon en wilde dieren

Je zult versteld staan van de vele weelderige groene bossen, tropische watervallen en tegelijkertijd het contrasterende desolate woestijnlandschap. Je kunt zelfs gaan skiën in de buurt van Melbourne of ervoor kiezen om te gaan zonnebaden op een tropisch strand bij Darwin of Cairns. Er zijn zoveel mogelijkheden wanneer je een huurauto tot je beschikking hebt.

5. Sydney

Als je in Australië bent, vergeet dan niet om met je huurauto een bezoek te brengen aan de ongelooflijke stad Sydney om de bruisende en fascinerende kosmopolitische sfeer te ervaren. Het gezellige nachtleven, de relaxte levensstijl op het strand en de rijke cultuur maken van Sydney een bestemming die je gezien moet hebben.

https://www.autoprio.nl/