Collectie frima
Image default
Industrie

Forceren is een goedkoop alternatief voor dieptrekken

Wanneer u regelmatig materialen laat bewerken voor de productie van eind- en halffabricaten dan kent u waarschijnlijk de termen dieptrekken en forceren wel. Ze worden gebruikt voor het vormen van materialen als aluminium, staal, zink en koper. Dieptrekken is daarbij een stuk duurder dan forceren, vandaar dat deze laatste techniek al decennialang zeer populair is. Het werd al toegepast sinds de jaren 40 van de vorige eeuw. Toen ging dat uiteraard handmatig. Met behulp van een draaibank werd aan de hand van een mal het gewenste object gemaakt. Vandaag de dag zijn deze processen geautomatiseerd, maar het principe is nog steeds hetzelfde. Met behulp van een vooraf op maat gemaakte mal wordt uit staal, koper, zink of een ander materiaal het gewenste object gemaakt.

Een bedrijf dat de forceertechniek als geen ander beheerst

Wanneer u een object wilt laten maken met behulp van forceren dan is het natuurlijk zaak een bedrijf te vinden dat deze techniek tot in de puntjes beheerst. Zo’n bedrijf is Reijgers & Schallies in Amsterdam. Dit bedrijf bestaat al sinds 1946 en heeft daardoor alle ontwikkelingen doorgemaakt die te maken hebben met dieptrekken en forceren. U kunt hier terecht voor diverse bewerkingen van verschillende materialen. Ook voor het bewerken van platen en pijpleidingen kunt u rekenen op het vakmanschap van dit bedrijf.

Vraag uw offerte aan voor forceerwerk

Wilt u materiaal laten forceren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Reijgers & Schallies in Amsterdam. U kunt hiervoor het formulier gebruiken op de website. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact opnemen. Op de website vindt u uitgebreide technische informatie over de diensten van het bedrijf. In een uitgebreide video laten medewerkers zien voor welke toepassingen forceren kan worden toegepast. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Als u een offerte aanvraagt dan ontvangt u zo snel mogelijk een prijsopgave. Gaat u daarmee akkoord dan wordt uw opdracht ingepland. U kunt zelf een mal aanleveren voor de productie.