Collectie frima
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom is BIM-modelleren zo belangrijk in deze tijd?

BIM-modelleren heeft voor grote veranderingen gezorgd in de bouwwereld, met name binnen de staalbouwconstructie. De mogelijkheden worden steeds verder uitgebreid en het wordt ook steeds makkelijker om met BIM-modelleren op meerdere elementen te focussen. Zo kan de duurzaamheid van een gebouw perfect worden meegenomen in het model, om maar een voorbeeld te noemen. BIM gaat met de tijd mee en juist dat zorgt ervoor dat het BIM-modelleren steeds belangrijker wordt voor alle bouwspecialisten en binnen de meest uiteenlopende soorten bouwprojecten.

Problemen voorkomen door BIM-modelleren toe te passen

In het verleden werd er gewoon een start gemaakt met de bouw en kwamen problemen vanzelf wel een keer boven water. Vervolgens werd er gebruik gemaakt van reguliere bouwtekeningen en nog altijd werden problemen vaak pas gezien op het moment dat zij zich binnen het bouwproject aandeden. BIM-modelleren biedt een andere basis en dat is precies de reden waarom het zo belangrijk is. BIM spoort problemen al vroeg in het proces op, waardoor het proces er direct op aangepast kan worden. Het helpt problemen op te lossen voordat de problemen groot worden. De software overbrugt naadloos de hiaten in de communicatie tussen de bouwers, aannemers, ingenieurs, architecten en eigenaren.

BIM-modelleren zorgt voor een betere besluitvorming

Veel partijen werken samen tijdens een bouwproces. Ook op het vlak van samenwerking kan BIM-modelleren zeker meerdere voordelen aanbieden. Het gebruik van BIM zorgt voor een betere gezamenlijke besluitvorming tussen alle partijen. De enorme productiviteits- en efficiëntieverhogingen worden mogelijk gemaakt door uitnodigende samenwerking en gecoördineerde communicatie tijdens elke stap van het projectproces.

Kies voor een professionele uitvoering

Het BIM-modelleren hoort uiteraard uitgevoerd te worden door een ervaren partij met de juiste middelen. MAX BIM Solutions is een ervaren onderneming met een specialisatie in BIM-modelleren. Voor meer informatie, een deskundig advies of een offerte kunt u altijd contact opnemen met een van hun ervaren medewerkers.

https://max-bimsolutions.com/