Collectie frima
Image default
Hobby en vrije tijd

Onderdelen en accessoires voor een luchtbuks

Het schieten met luchtbuksen is steeds populairder aan het worden in Nederland. Zo kan je luchtbuksen makkelijk huren en zo schieten op schietbanen. Daar blijft het niet bij, omdat het zo populair is worden deze wapens ook gekocht. Er zitten niet veel regels aan het aanschaffen van een luchtbuks. Je moet 18 jaar of ouder zijn, en je mag het wapen alleen gebruiken op eigen terrein of op een afgeschermde ingerichte plek. Als laatste moet je met vervoer gebruik maken van een gesloten koffer of tas zodat je er niet meteen bij zou kunnen. Bij het kopen van een luchtbuks moet je op bepaalde zaken letten, en kan je nog andere onderdelen of accessoires kopen. Verder wordt verteld waar je op moet letten en welke onderdelen en accessoires een mooie toevoeging kunnen zijn.  

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een luchtbuks moet je kijken waar je de buks voor gaat gebruiken. Er zijn verschillende buksen te krijgen voor bepaalde afstanden namelijk. Als je op lange afstanden wilt gaan schieten heb je meer kracht nodig in je luchtbuks, dan op een kleinere afstand. Voor lange afstanden worden perslucht of co2 buksen aangeraden, want deze hebben een hogere power dan andere buksen. Voor kleine afstanden wordt vaak gebruik gemaakt van veerbuksen. Voor deze soorten zijn verschillende merken, zoals Weihrauch en Hatsan te krijgen. De keuze maken voor een wapen die perfect voor jou is, is niet makkelijk. Ga daarom naar een winkel die luchtbuksen verkoopt of kijk online op Buitenmenswebshop.nl naar de kenmerken van een luchtbuks.

Onderdelen en accessoires luchtbuks

Een luchtbuks kopen en ermee schieten is al leuk. Om het luchtbuks schieten nog leuker te maken kan je ook extra onderdelen en accessoires aanschaffen. Er zijn onderdelen voor op je wapen zelf, maar ook andere onderdelen die het schieten leuker maken. Voor de luchtbuks zelf heb je bijvoorbeeld een bipod. Met een bipod kan je de luchtbuks plaatsen op een muurtje of op de grond en kan je vanaf daar schieten. Een bipod zorgt voor meer stabiliteit van de buks. Er zijn ook andere geweersteunen die je kan kopen. Een ander onderdeel is een geluidsdemper. Dit is vooral handig als je in de eigen tuin gaat schieten en de buren bijvoorbeeld niet van last wil zijn. Een aanrader is ook als je met een luchtbuks gaat schieten met veel kracht om handschoenen aan te schaffen. Er zijn handschoenen die perfect zijn voor het luchtbuksschieten.

Overige onderdelen en accessoires

Naast de onderdelen voor de luchtbuks zelf, kan je ook onderdelen en accessoires aanschaffen die het schieten leuker maken. Je kan hier denken aan bijvoorbeeld schietkaarten. Je kan voor een lage prijs schietkaarten aanschaffen waar je dan met je luchtbuks op kunt mikken. Om het nog leuker te maken zijn er ook bewegende doelen te krijgen. Deze doelen zijn gemaakt in de vorm van dieren zoals ratten, eekhoorns en beren. Met bewegende doelen maak je het schieten nog uitdagender. Naast al deze onderdelen kan je nog veel meer andere accessoires krijgen, zoals snelheidsmeter, magazijnen, afstandmeters en speciale kleding.