Collectie frima
Image default
Kinderen

Leer je kind fietsen!

Leer je kind fietsen!

Leren fietsen is echt een emotionele achtbaan. Er kunnen onderweg veel uitdagingen en worstelingen zijn. Je kind zal een nieuw niveau van zelfvertrouwen voelen zodra het het leert. Daarnaast is je je kind leren fietsen een perfecte manier voor hen om nieuwe dingen te ontdekken. Ze zullen de smaak van onafhankelijkheid ontdekken en leren hoe ze de regie kunnen nemen. Verder zullen ze dit gevoel van helpen ontwikkelen dat ze ook andere kinderen willen helpen leren fietsen. Ze creëren zo jeugdherinneringen die ze nooit zullen vergeten. Waar wacht je dus nog op? Draag je steentje bij als ouder! Het beste wat je kunt doen is een fiets voor ze kopen. Je zou het kunnen proberen door ze een kinderfiets 3 jaar te geven. Maak hun jeugd onvergetelijk.

Start ze niet op een slecht passende fiets

Niemand wil blijven rijden op een te grote fiets die eng is om op te fietsen. Ben je het hier mee eens? Beginnen met een fiets die niet op hen is afgestemd, leidt alleen maar tot ongemak. Je moet er dus voor zorgen dat je kind gemakkelijk over de bovenstang kan staan. Zorg ervoor dat ze het stuur kunnen bereiken zonder uit te rekken. Zoek een fiets waarmee ze hun voeten op de grond kunnen zetten voordat ze beginnen te trappen. Dit zijn slechts enkele van de factoren die je moet weten voordat je een fiets koopt. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, blijft je kind veilig. Stop een portemonnee heren met je identiteitskaart in hun fiets voor het geval ze gewond zouden raken en jij er niet bij bent. Zo kunnen mensen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Het is altijd beter om veilig te zijn dan later spijt te hebben.

Zet ze niet onder druk om te snel of te ver te gaan

Je wilt dat je kind van fietsen houdt en ervan geniet, maar je wilt ook dat ze veilig zijn. Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als ze beginnen. Door ze in hun eigen tempo te laten oefenen, leren ze beter te balanceren op de fiets. Het zal hun angst om te vallen of te crashen verminderen. Het kost wat tijd om ze dit allemaal te leren. Zet ze niet onder druk. Je kunt ze aanmoedigen door ze beloningen te geven. Met een boodschappentas met rits kunnen jullie bijvoorbeeld lekker gaan shoppen met de fiets. Bedenk dat de overgang van het rijden op een driewieler naar het fietsen met twee wielen een enorme mijlpaal is. Het is er een die een feestje waard is. Het is beter dat je ze eerst op gras of onverharde wegen leert fietsen in plaats van verharde paden met grotere stenen. Dit is veiliger om mee te beginnen. Het vermindert ook het risico op letsel als ze vallen.

Vergeet niet dat het leuk moet zijn

Onthoud dat het leuk moet zijn! Veel mensen vertellen ons dat ze zich schamen of gefrustreerd voelen wanneer ze voor het eerst beginnen met fietsen. Je kunt er met geduld en aanmoediging voor zorgen dat een kersverse fietser zich op zijn gemak en zelfverzekerd voelt. Moedig je kinderen aan om met je mee te fietsen. Leren moet echter niet aanvoelen als een taak. Zoek naar manieren waarop ze zich gemotiveerd voelen om van je te leren. Een van de sleutels tot succes is het creëren van een sfeer van plezier. Laat de activiteit minder op werk lijken en meer op spelen.