Collectie frima
Image default
Kinderen

Een leuke kinderkast kopen? Gebruik deze tips!

Als u op zoek bent naar een nieuwe kinderkast, is het goed om na te denken over wat u precies in huis wilt halen. Met deze tips zorgt u ervoor dat u altijd de juiste keuze maakt!

Tip 1: Kant-en-klaar of zelf bouwen?

Bent u een echte klusjesman of -vrouw, dan kunt u kiezen om zelf de losse onderdelen te bestellen zodat u het thuis in elkaar kunt zetten. Of misschien heeft u een goede vriend of een lieve buurman die u kan helpen bij het in elkaar zetten van uw nieuwe kinderkast. De belangrijkste reden is dat het vaak stukken goedkoper is om een kast zelf te bouwen, u bespaart immers de arbeidskosten! Als uw besteedbaar vermogen wat hoger ligt of u bent bang om fouten te maken tijdens de installatie, dan is een kant-en-klare kast misschien een betere optie voor u.

Tip 2: Let op de grootte

Dit geldt natuurlijk voor al uw meubilair, maar voordat u begint is het zeer verstandig om eerst te inhoud op te meten. Hoeveel ruimte heeft u en hoe groot mag de kast uiteindelijk worden? Pak dus eerst de meetlat en meet de lengte, breedte en hoogte voordat u iets bestelt. Als u de kast voor u kan visualiseren, dan is de lengte van links naar rechts, de breedte van voor naar achter en de hoogte van boven naar beneden. Toch goed om te onthouden. Extra tip: Naar altijd een centimeter extra ruimte zodat u zeker weet dat het goed past.

Tip 3: Kies een gepaste stijl

Heeft u uw kinderkamer in een bepaalde stijl ingericht, bijvoorbeeld Disney, modern of minimalistisch? Zorg dan dat uw kinderkast dezelfde stijl uitstraalt. Heeft u geen specifieke stijl, dan zijn er enkele opties die altijd wel in een kinderkamer passen zoals een eikenhouten kast of gewoon een witte kinderkast (die u eventueel zelf kunt schilderen.)

Tip 4: Wat wilt uw kind zelf?

Dit is iets wat ouders wel eens vergeten: wat wilt uw kind eigenlijk? Uiteraard maakt een kind niet alle beslissingen, maar als het om een kinderkast gaat is het wel zo eerlijk als uw zoon of dochter ook mag meedenken. Misschien kunt u inspiratie opdoen van de ideeën van uw kind, of kunnen jullie samen leuke kinderkasten uitzoeken.

Samengevat: Bedenk eerst wat uw budget is en of u de kast zelf wilt installeren of niet. Meet de afmetingen op voordat u gaat zoeken. Kies een gepaste stijl en overleg met uw kind wat de perfect nieuwe kinderkast voor uw woning wordt!