Collectie frima
Image default
Aanbiedingen

De levensduur van uw autoaccu

De meeste auto problemen in Nederland komen door de accu. Zo kan het zijn dat uw auto niet wil starten op een koude dag of u heeft de auto te lang stil laten staan. Hoe lang gaat zo’n accu eigenlijk mee? En wat kunt u doen om problemen te voorkomen?

Waarom heeft uw auto een accu?

Een accu is de batterij van uw auto. Om te kunnen starten, heeft uw auto eerst een beetje stroom nodig. Als de auto eenmaal gestart is, draaien de rollen om en laadt de motor de accu weer op. Daarom is het ook belangrijk dat u zo nu en dan een lagere rit rijdt. Als u alleen korte ritjes maakt, krijgt de accu niet de kans om genoeg op te laden.

Accuproblemen

Door de loop van tijd gaat de capaciteit van de batterij achteruit, net als bij uw laptop of telefoon. Ook als u uw auto niet gebruikt, loopt de accu langzaam leeg. Hoe snel dit gaat, verschilt per auto. Kou zorgt er voor dat een batterij sneller leeg loopt, daarom is de kans dat uw auto niet start het grootst in de winter. U kunt meestal uw auto wel met startkabels starten en daarna de accu weer opladen met een lange rit. U kunt dan het beste minimaal 20 minuten gaan rijden. Over het algemeen gaat een autoaccu zo’n 3 tot 6 jaar mee.

Vervangen

Auto’s hebben verschillende accu’s, welke soort uw auto heeft, kunt u gemakkelijk online vinden aan de hand van uw kenteken. U kunt uw accu laten vervangen door uw garage, maar u kunt ook zelf uw autoaccu kopen en vervangen. Let wel op: bij nieuwere auto’s kan de elektronica in de war raken als uw auto helemaal wordt losgekoppeld van stroom. Als u dit wilt voorkomen, sluit u dan uw auto aan op stroom tijdens de accuwissel.

https://www.rebatt.nl/