Collectie frima
Image default
Auto's en Motoren

De nieuwe Mazda CX-3

Je zou de Mazda CX-3 prima kunnen omschrijven als een mini SUV. In 2014 kreeg de wereld voor het eerste de CX-3 te zien tijdens de Los Angeles Auto Show, daar zag de wereld in 2018 ook de update van deze auto. Ten opzichte van 2014 is de Skyactiv D-motor nieuw en zijn ook het onderstel en de stoelen aangepast.

Nu standaard met middenarmsteun

Dat was echter niet alles, want tegenwoordig beschikt de Mazda CX-3 bijvoorbeeld standaard over een middenarmsteun en is ook de isolatie van deze auto aangepakt. De grille is nieuw en dat geldt ook voor de 18 inch aluminium velgen. De Mazda heeft nu ook standaard een elektrische parkeerrem met de anti-hold function net als een verlichtingssysteem met LED-lampen en i-Active Sense veiligheidstechnologie. De CX-3 moet concurreren met onder meer de Opel Crosslander en de Renault Captur en is beschikbaar in uitvoeringen met een vermogen van tussen de 115 en 150 PK. De Mazda is er in zowel een benzine als een dieseluitvoering en binnen de CX-3 heb je nog weer de S, TS, TS+, GT-M en Sport Selected uitvoering.

Een erg leuk auto blog

Zo, ben je weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de CX-3 van Mazda. Ben je dol op het laatste autonieuws en wil je graag tips en ideeën hoe ook jij je droomauto kunt vinden? Ga dan eens naar Autodromen, een heel leuke auto blog waarop je behalve het nieuws en informatie over merken en modellen auto’s ook veel aan de auto gerelateerde zaken vindt. Zo lees je er informatie over bijvoorbeeld de elektrische auto en het opladen van deze auto’s en lees je er welke verzekering past bij de auto die jij rijdt. Autodromen inspireert en door de handige tips vind ook jij die auto die jij zo graag wilt. Zeker weten!

Gerelateerde artikelen

Leuke en energieke lessen bij rijschool Eemnes

Opzoek naar een rijschool? Lees dan verder

Een betaalbare rijschool in Huizen