Collectie frima
Image default
Woning en Tuin

Genieten van een knapperend haardvuur

Genieten van een knapperend haardvuur

Een open haard of een houtkachel is heel sfeervol en het geeft natuurlijk warmte af. Het voegt echt iets toe aan uw huis. Om uw haard goed brandend te houden, is het belangrijk dat u de juiste gereedschappen in huis hebt, zodat u uw open haard of houtkachel kunt bedienen.

 

Een haardset is onmisbaar

Een haardstel bestaat over het algemeen uit een pook, een vuurtang, asblik en een veger. U voorkomt hiermee dat u uw handen verbrandt of dat er brand ontstaat. De pook gebruikt u om het hout of de kolen wat uit elkaar te duwen, zodat het vuur blijft branden. Zo geniet u op een veilige manier van uw haardvuur.

De vuurtang gebruikt u voor het verplaatsen van het brandende hout en met het asblik en de veger ruimt u de asresten op na gebruik van de haard. Vaak hangen deze gereedschappen in een metalen rek aan de muur of in een losse houder die u naast de kachel plaatst. Op deze manier heeft u alle gereedschappen netjes bij elkaar. Een haardset is in verschillende materialen verkrijgbaar, passend bij uw interieur. U kunt kiezen uit de traditionele smeedijzeren gereedschappen, maar ook uit R.V.S. messing en blank staal. Een haardstel staat ook mooi in uw interieur als het vuur niet brandt.

Maak het uzelf gemakkelijk met een haardset die bij uw interieur past. Met een complete haardset bent u in één keer klaar en heeft u alle gereedschappen die u nodig hebt.