Collectie frima
Image default
Zakelijk

Alarmsysteem thuis

Hierop moet u letten bij de zoektocht naar een alarmsysteem in huis. De beveiliging van uw woning is een zaak waar u beter voldoende aandacht aan besteedt. Een goed alarmsysteem thuis is een handig hulpmiddel om een veilige woon- of werkomgeving te creëren, dat is zeker. Als u het beste uit de beveiliging van uw pand wilt halen, dan is het wél van belang dat u de juiste keuze maakt. Hoe vindt u nu snel een goed alarmsysteem dat écht bijdraagt aan de veiligheid van de woning? En waarom zijn de service en het aanbod van een gespecialiseerd bedrijf zo de moeite waard? Hieronder leest u meer!

Enkele goede tips bij de zoektocht naar een alarmsysteem voor thuis

Een alarmsysteem thuis is een must-have voor zij die de veiligheid en beveiliging van hun woning een stap verder willen nemen. Om zeker te zijn van een goede aankoop, stelt u zichzelf best de volgende vragen: 1. Waar wilt u het systeem bedienen? Ten eerste is het een goed idee om rekening te houden met het belang van een goede locatie voor het alarmsysteem. Het gaat dan specifiek over de plaatsing van het bedieningspaneel van het alarmsysteem. Er bestaan heel wat traditionele apparaten met een ingebouwd paneel in de muur, maar tegenwoordig vindt u ook tal van varianten die met een app bestuurd kunnen worden. Het grote voordeel van zo’n model is dat u het apparaat gemakkelijk vanop afstand aan kunt zetten. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw woning, zelfs als u het alarm bent vergeten aanzetten! 2. Draadloos of bedraad? Vervolgens heeft u natuurlijk keuze tussen bedrade of draadloze alarmsystemen. Een draadloos model is erg eenvoudig te installeren en ook zeer betrouwbaar dankzij de grote evolutie van deze technologie de laatste jaren. Aan de andere kant moet u bij een draadloos model natuurlijk wel rekening houden met de detectoren, het bedieningspaneel en de afstand die daartussen ligt. Ook hangt de werking van een draadloos systeem af van de batterijduur, dus let daar ook op bij gebruik! 3. Wie wordt er gewaarschuwd bij detectie? Bij het kiezen van een alarmsysteem kunt u doorgaans de keuze maken om eerst uzelf of eerst een alarmcentrale te waarschuwen. Bepaalde systemen geven ook de optie om eventueel familieleden te waarschuwen, wat bijvoorbeeld erg handig is bij senioren die alleen wonen. Daarbij bieden professionele apparaten ook de mogelijkheid om zowel uzelf als een alarmcentrale te bellen. Zo is de kans dat er snel ingegrepen wordt natuurlijk nog groter. 4. Welke soorten sensoren installeert u? Ten slotte is het van belang om de juiste soort sensoren te installeren. Voor detectie van inbrekers heeft men doorgaans keuze tussen verschillende types: magneetcontacten, glasbreuksensoren en bewegingsmelders. Deze zijn natuurlijk gemakkelijk aan te vullen met gewone camera’s. Als u de beveiliging van uw woning graag nog een niveau hoger tilt, dan is het eventueel een optie om een alarmsysteem met rook- en koolmonoxidesensoren en zelfs sprinklers te kiezen.

De meerwaarde van een professioneel, betrouwbaar alarmsysteem

Een goed alarmsysteem dat betrouwbaar is, dat is natuurlijk een grote meerwaarde voor elke woning. De vraag is nu: wat maakt een gespecialiseerd bedrijf zo de moeite waard? Hieronder het antwoord: 1. Goede camera’s De kwaliteit van de camera’s van een alarmsysteem bepaalt voor een groot stuk de efficiëntie van het apparaat. Bij een specialist kunt u zeker zijn van camera’s die duidelijke, scherpe beelden weergeven. 2. Meer gebruiksgemak via een app Daarbij is het dankzij een professionele aanbieder van alarmsystemen ook mogelijk om het apparaat te gebruiken door middel van een app. Dit biedt u meer zekerheid van op afstand, maar tegelijkertijd ook een hoger gebruiksgemak. 3. Een abonnement op een meldkamer Vervolgens krijgt u bij een betrouwbare service en aanbieder van alarmsystemen ook een abonnement op een meldkamer. Zo bent u zeker dat men, als er sprake is van inbraak, op de juiste manier ingrijpt. 4. Verschillende soorten alarmsystemen De beste manier om snel een goed alarmsysteem aan te schaffen, is door keuze te hebben uit verschillende mogelijkheden, elk met hun voordelen en nadelen. Bij een gespecialiseerd bedrijf krijgt u de mogelijkheid om te kiezen tussen draadloze of bedrade systemen, mét of zonder verbinding met een wifi-netwerk bij u thuis. 5. Het beste advies voor het beste alarmsysteem thuis Ten slotte staat een specialist u altijd bij als u vragen heeft in verband met alarmsystemen. Welk apparaat is het best geschikt voor u? Hoe zit het met de prijzen, en wat kunt u verwachten van elk systeem? Allemaal vragen die een expert voor u kan beantwoorden!