Collectie frima
Image default
Zakelijke dienstverlening

Optimaal app beheer met integratieplatform

Zoekt u meer controle over uw verschillende applicaties? Dan bent u bij Datacon – gevestigd in Tilburg – aan het juiste adres. Dit bedrijf zorgt er namelijk voor dat uw applicaties gebundeld worden in een API platform van de allerhoogste kwaliteit. Een API platform is een integratieplatform dat ontworpen is om verschillende losse applicaties zo goed mogelijk met elkaar samen te laten werken. De overkoepelende werking zit hem vooral in het faciliteren van de uitwisseling van data. Als uw digitale landschap (een soort stad) bestaat uit verschillende kantoortjes, of data banken, dan is het API platform verantwoordelijk voor het onderhoud van de wegen die al die kantoortjes verbinden en bereikbaar maken. Waarom zou u gaan voor een vies zandpad dat bij het eerste teken van nattigheid in een onbegaanbaar modderpad verandert, als u ook een snelweg aan kunt leggen? Die snelweg vindt u uiteraard in het integratieplatform van deze partij.

Inzetten van het API platform

Bij bovengenoemd bedrijf heeft het integratieplatform de naam iPaaS gekregen (wat een beetje aan ‘Paashaas’ doet denken). API platforms zijn onmiskenbaar voor de toekomst van uw bedrijf. Deze vorm van digitale enterprise service zorgt niet alleen voor het koppelen, maar ook voor het vrijgeven van data. Het integratieplatform leidt tot kostenbesparing en dat heeft een grote meerwaarde voor elk bedrijf. Bovendien worden interne processen gestroomlijnd, waardoor ze minder tijd kosten. Ook hierop kunt u besparen. Geautomatiseerde processen maken het met de hand invoeren van gegevens zo goed als overbodig. De juiste analyse-tools geven u inzicht.

Optimaliseren van klantcontact

Ook het optimaliseren van klantcontacten ligt binnen de mogelijkheden met een werkend API platform. Het integratieplatform heeft niet voor niets het woord ‘integratie’ in zich. Dit houdt in dat u ook nieuwe of bestaande klanten in uw netwerk kunt integreren. Integratie leidt tot een optimale klantervaring en dat is natuurlijk precies waar elk bedrijf naar op zoek is. Geautomatiseerde, gestroomlijnde partnerprocessen leiden tot krachtige samenwerking.