Collectie frima
Image default
Bedrijven

Hulp bij het huren van een auto

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een auto zou moeten huren. Het kan zo zijn dat je eigen auto kapot is of dat je met een grotere groep op pad gaat en een grotere auto nodig hebt. Je kunt auto’s huren in de buurt van je woonplaats of op de plek van bestemming waar je de auto nodig hebt. Door heel Nederland zitten verhuur bedrijven, ook heb je een autoverhuur in Maastricht. Wanneer je niet vaak een auto huurt zijn een paar tips waar je op moet letten wel handig.

 

De tips bij het huren van een auto

Tip een is een redelijk voorspellende tip, voor je een auto gaat reserveren, vergelijk dan goed bij verschillende verhuurders. Vaak is het zo dat auto’s in klassen verdeeld worden. Zo kan het zijn dat je toch een andere auto krijgt dan op de foto staat. Denk ook na of er andere personen in de auto zullen rijden. Het is namelijk zo dat hier ook extra kosten aan verbonden zijn. Heb je dus speciale wensen, geef dit dan ook aan bij het reserveren.  

Tip twee is let op de voorwaarden! Een verhuurder zal altijd voorwaarden stellen aan het verhuren van een auto. Zo kan een verhuurder een minimumleeftijd stellen of een minimum aantal jaren dat jij in bezit van je rijbewijs moet zijn. Het kan ook zijn dat je een hoger tarief betaald wanneer je jonger of onervaren bent.  Let verder ook goed op wanneer en hoe je moet betalen. Wordt er een borg gevraagd? Vaak moet je dan betalen met een creditcard.

 

Opletten wanneer je de auto ophaalt

Wanneer je een verhuurbedrijf in bijvoorbeeld Maastricht heb gevonden en een auto hebt gereserveerd kun je deze waarschijnlijk binnen een korte tijd ophalen. Zorg wanneer je de auto ophaalt dat je alle benodigde papieren en documenten meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan je identiteitskaart, rijbewijs, creditcard, reserveringspapieren en eventuele documenten van overige bestuurders. Let ook op de buitenkant van de auto of er geen schade op de auto zit, anders kun jij hier aansprakelijk voor gesteld worden.

https://adremlimburg.nl/