Collectie frima
Image default
Bedrijven

Veranderingen van kleding door de jaren heen

Omtrent de kledingstijl van vroeger en nu is er door de jaren heel veel verandert. Vroeger was er traditionele kleding waar bijna iedereen hetzelfde uitzag, de vrouwen droegen lange jurken of rokken en de mannen altijd broeken met een boven stuk. Als je kijkt naar hoe iedereen zich tegenwoordig kleed kun je je niet voorstellen dat vroeger bijna iedereen hetzelfde aan had. Tegenwoordig kan iedereen dragen waar hij zich fijn in voelt en wat hij zelf leuk vind. Vooral voor de vrouwen is er veel verandert op het gebied van kleding. Tegenwoordig dragen vrouwen ook vaak broeken, zelfs vaker dan een rok of jurk en zelfs ook trainingspakken van bijvoorbeeld black bananas.

Streetwear, wat is dat?

Streetwear is eigenlijk de kleding die veel gedragen wordt door jongeren die veel op straat te vinden zijn, zoals skaters en breakdancers. De kleding is vaak sportief, warm en comfortabel, want je moet je er zelf immers goed in kunnen bewegen. Veel sportkleding wordt gecombineerd met streetwear. Denk hierbij aan hooded sweaters dit zijn sweaters met een muts eraan vast en ruim vallende trainingsbroeken en hippe sneakers. Vooral jongens dragen deze. Maar ook vrouwen kunnen deze kleding gewoon dragen. Streetwear voor meisjes is vaak een sexy variant van wat de jongens dragen. Streetwear voor meiden kan stoer zijn op basis van jeans of sportkleding of sexy dankzij skinny jeans en tanktops, maar meestal wordt er een sexy, sportieve middenweg gekozen van skinny jeans of shorts met een mouwloze hooded sweater. Dit doen ze om zich toch te onderscheiden van de jongens, maar nog steeds het streetwear gevoel hebben.

Kleding beïnvloed hoe je je voelt

In sommige kledingstukken voel je je prettiger dan in de andere, ik denk dat ieder mens het hier wel mee eens is. Kleding doet wel degelijk iets met je gevoel. Dit kan vele kanten op qua gevoel maar veel mensen zijn ervan overtuigd dat je in de ochtend bij het aankleden al kunt bepalen hoe jij je wilt voelen die dag en dat daar dan de juiste outfit bij zoekt. Wil je je als jezelf voelen wanneer je van streetwear houd? Dan is een trainingspak van black bananas een goed idee voor jou!

https://konceptstore.nl/collections/black-bananas

Gerelateerde artikelen

Eerder met pensioen: waar moet u aan denken?

Is investeren in vastgoed ook iets voor u?

Waarom kunstplanten kopen in de zomer?