Collectie frima
Image default
Bedrijven

Vergeet niet om de aslast te berekenen voor u de weg op gaat

De aslast van een vrachtwagen slaat op het gewicht dat leunt op de assen die de wielen met elkaar verbinden. Een te hoog gewicht kan schade aanbrengen en dit niet alleen aan het voertuig zelf, maar ook aan de omgeving. De assen kunnen doorbuigen en zelfs breken wanneer deze te zwaar beladen worden. Wanneer dit gebeurt tijdens het rijden kunnen er ernstige gevolgen optreden. De wagen kan uit balans raken en beginnen slingeren, met mogelijks een ongeval tot gevolg. Dat wil natuurlijk niemand op zijn geweten hebben. Wat ook kan gebeuren, is dat de vrachtwagen te laag tegen de grond hangt. Hierdoor kan hij vast komen te zitten op verkeersdrempels, of tegen het wegdek aan schuren.

Een bestaand systeem of een op maat gemaakt exemplaar: aan u de keuze

Bovenstaande problemen zijn voorgoed verleden tijd dankzij de weegsystemen van specialist in het vak MD Techniek. Dit bedrijf produceert en verkoopt weegsystemen die automatisch de aslast van een vrachtwagen berekenen. In hun aanbod vindt u onder meer de merken HAENNI en MSI, welke van opklopbare kwaliteit zijn. Wilt u het uzelf of uw werknemers nóg gemakkelijker maken? Kies dan voor een weegsysteem op maat. Deze firma ontwerpt een systeem volledig op maat van uw wagen(s). Het systeem wordt volledig afgestemd op de specificaties van uw voertuig, waardoor dit de aslast razendsnel en heel precies kan berekenen. Zo hoeft u geen tijd meer te verdoen met lastige formules om er zeker van te zijn dat uw wagen niet overbeladen is. U bespaart zo heel wat tijd én geld uit.

Ga in zee met deze experts en zet veiligheid op één

MD Techniek hecht veel belang aan een persoonlijke en excellente service en beschikken over een uitstekende dienst-na-verkoop. U kan hen inschakelen voor het onderhoud en voor de inspectie van uw weegsysteem. Ze zorgen ervoor dat het apparaat opnieuw perfect wordt afgesteld, waardoor u iedere keer zorgeloos de aslast kan berekenen en met een gerust hart de baan op kan.

https://mdtechniek.nl/