Collectie frima
Image default
Woningen

Welke kleur van muren en meubels is beter om te kiezen

huis te koop

Onze ontwerpers hebben een selectie gemaakt van de meest populaire kleuren in interieurontwerp, die nu kunnen worden gebruikt en die de komende 3-5 jaar niet uit de mode zullen raken.

In totaal werden 6 hoofdrichtingen bij de keuze van kleuren voor het interieur van een appartement of huis geïdentificeerd: verbazingwekkend groen, nude (zoals naakt in make-up of kleding), grijsblauw, helder terracotta, koud roze en beigegrijs. Laten we ze in meer detail analyseren met voorbeelden.

Ontwerpers laten zich al jaren op rij inspireren door de natuur. Dit is waarschijnlijk de reden waarom allerlei tinten groen tot de meest populaire kleuren behoren. Dit is een delicate olijf, basilicum, jade en smaragd. Ze passen goed bij alle koele tinten en vormen een zeer harmonieus en kalm, maar tegelijkertijd gevuld met een chique interieur. Maak het geheel compleet met verse bloemen en je herkent je huis niet meer!

Net als bij make-up streven we naar natuurlijkheid en minimalisme, dus in het interieur van een appartement en een huis kun je ook veilig naaktkleuren gebruiken. Gelige of roze tinten laten meubels en muren eruitzien als poeder, waardoor ze visueel fluweelzacht en ruw worden. Deze kleuren passen goed bij groen, grijs, chocolade, terracotta. En als je poederachtige kleuren “vrienden maakt” met lichte houttinten, kun je een heel ongebruikelijk en kalmerende herfstachtige foto krijgen.

Blauw houdt de eerste regels in populariteit bij interieurontwerpers. Alleen dit jaar en het komende jaar belooft het nog meer diverse tinten te worden. Toegevoegde noten van groen, grijs, olijf. Deze kleuren zijn geweldig voor de woonkamer, ze kunnen worden gebruikt als achtergrond voor het schilderen van muren, behang, gordijnen, vloeren of als onafhankelijke elementen van meubels en decor. Je kunt wat ernst verdunnen met behulp van felgele, blauwe, gouden en oranje details.

Terracotta van klei heeft de omslagen van tijdschriften voor interieurontwerp al lang niet verlaten, maar dit jaar en volgend jaar verscheen het voor ons in een nieuwe tint. Nu is het dramatischer geworden, dieper, met energieke rode tonen. Er gaat een enorme ruimte voor ons open voor experimenten met meubels, accenten, textiel. U kunt verzadigde kleuren verdunnen met tinten van hetzelfde kleurenwiel of contrasterende kleuren toevoegen. En in combinatie met koper wordt deze kleur gewoonweg magisch!

De combinatie van roze en grijs van vandaag verbaast misschien niemand. Maar niet iedereen durfde roze te verdunnen met koele en “vuile” tinten. Nu kan het veilig worden gedaan, vertellen de toonaangevende ontwerpers ons, en bieden nieuwe tinten van de bekende roze kleur die ongebruikelijk zijn voor het oog. Nu beweegt deze kleur zich steeds verder van het beeld van Barbie en kinderspeelgoed, en komt steeds dichter bij een elite, doorgewinterd interieur.

Heb je ooit gedacht dat grijs warm kan zijn?

Voeg wat beige, houtachtig toe en het gebruikelijke grijs verandert in …

In een dramatische en ongelooflijk zachte kleur. Deze kap kan gebruikt worden voor de kleur van de keuken, kastmeubelen of als basis voor het gehele interieur, wanden of plafonds ermee schilderen. Deze kleur past goed bij elementen van multiplex, panelen gemaakt van gelamineerde platen, stukken hout. Wil je een heldere en gewaagde look? – voeg zwart toe.

En tot slot, welke kleur je ook kiest in het interieur, het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt en er zo lang mogelijk in wilt blijven!

huis te koop in kessel lo

 

https://be.propenda.com