Collectie frima
Image default
Woning en Tuin

Wat onderscheidt een ergonomische bureaustoel van een ”normaal” model?

Werk je echt beter met een ergonomische bureaustoel? Te lang zittend werken leidt tot verschillende gezondheidsklachten, zoals rug- en nekpijn. Je brengt namelijk te veel tijd in dezelfde houding door. Het is daarom belangrijk dat je voldoende beweegt en een fijne, comfortabele werkplek creëert. Sta elk (half) uur even recht en kies voor een gemakkelijke bureaustoel. Je zal meteen merken dat een goede bureaustoel een wereld van verschil maakt. Verricht je veel kantoorwerk? Kies dan voor een ergonomische bureaustoel en al uw fysieke klachten verdwijnen meteen.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontworpen om een goede zithouding te garanderen. Ze bewegen met je lichaam mee en je kan de stoel perfect op je lichaam en je zithouding afstellen. Je lichaam krijgt zo ondersteuning op de plekken waar het echt nodig is. Met een ergonomische bureaustoel werk je dan ook comfortabel en voorkom je heel wat fysieke problemen. 

Volledig op jouw lichaam afgesteld

Terwijl een standaard bureaustoel enkel in de hoogte verstelbaar is, heeft de ergonomische stoel nog tal van extra mogelijkheden. Zo zorgt deze stoel voor extra ondersteuning in de onderrug, waarbij de natuurlijke vorm van de wervelkolom gerespecteerd wordt. Verder houdt een ergonomische stoel rekening met je gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe moeilijker de rugleuning naar achter kantelt. Tenslotte zijn ook de armleggers in hoogte verstelbaar. Sommige versies bieden nog meer mogelijkheden aan, zoals een flexibele hoofdsteun of een in diepte verstelbare zitplaats. Dankzij de talloze opties van een ergonomische bureaustoel wordt elk deel van je lichaam op een correcte en stevige manier ondersteund.

Actief zitten: het kan!

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om stil te zitten. Een ergonomische stoel stimuleert uw lichaam dan ook om te bewegen. Een standaard draaisteel doorbreekt de statische zithouding, maar een ergonomische stoel gaat nog een stapje verder. Deze heeft namelijk ook een schommelstand die voor een optimale bewegingsvrijheid zorgt. De ergonomische bureaustoel speelt in op de bewegingsdrang van je lichaam, waardoor je als het ware actief zit. Je zal de vele voordelen van deze stoel dan ook meteen merken.

Voordelen van een ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoelen zijn kantoorstoelen van de beste kwaliteit. De combinatie van een goede zithouding met constante beweging zorgt voor heel wat minder fysieke klachten. Het aantal ziektedagen vermindert dan ook aanzienlijk. Een goede zithouding merk je trouwens niet alleen aan je lichaam, je werkprestaties zullen ook positief beïnvloed worden. Je voelt je namelijk beter in je vel, waardoor je geconcentreerder en beter werkt!

Een fijne en gezonde werkplek

Vergeleken met de standaard bureaustoel, zorgt een ergonomische kantoorstoel voor een stevige ondersteuning en een betere zithouding. Ze creëren een fijne werkplek waar je geconcentreerder werkt. Het enige waar je op moet letten is een correcte instelling van de stoel. Professionele hulp is hierbij zeker geen overbodige luxe. Kies ook eventueel voor een bijpassend bureau en een extra voetensteun. Zo zorg je voor een volledig ergonomische werkplek waar je goed én gezond kan werken!

Gerelateerde artikelen

Waar koop je een goede brievenbusklep?

Geniet van een prachtige tuin dankzij deze hovenier uit de regio Etten-Leur

Verwarm uw woning met een inbouw gashaard of MCZ pelletkachel