Collectie frima
Image default
Woning en Tuin

Waar koop je een goede brievenbusklep?

Een brievenbusklep is natuurlijk de meest gewenste optie om post binnen in huis te ontvangen. Je hoeft dan niet eerst naar buiten om je ochtendkrant te halen of naar buiten om de post te halen. De meeste brievenbuskleppen bevinden zich in de voordeur van de woning. Hoewel dit de meest gemakkelijke optie voor de bewoners is, gaat Postnl niet altijd akkoord met plaatsing van een brievenbus in de voordeur. De belangrijkste regel die Postnl hanteert is dat de bezorger niet meer dan 10 meter, circa tien stappen op het prive terrein mag lopen. Die regel hebben ze in het leven geroepen om geld te besparen. Hoe verder de bezorger namelijk moet lopen, hoe langer het duurt voordat hij zijn ronde af heeft. En tijd is geld, dus hebben ze een maximum van 10 meter afstand ingesteld.

Goedkope brievenbus kopen

Bevind de voordeur van de woning zich verder dan tien meter van de openbare weg? Dan ben je volgens de Nederlandse postwet verplicht om een brievenbus dichterbij de openbare weg te plaatsen. De nadelen hiervan zijn:

– nooit weten wanneer de post bezorgd
– eerst naar buiten lopen om de post te pakken

Maar er kleven niet alleen nadelen aan een buitenbus. Er zijn ook enkele voordelen, welke we nu gaan noemen:
– Geen kans op vuurwerk via de brievenbusklep in je huis
– Geen stapels post op je deurmat waardoor inbrekers kunnen vermoeden dat je op vakantie bent

Aan beide mogelijkheden hangen dus zowel voor als nadelen. Kies je voor de brievenbusklep en bevind de voordeur zich binnen die straal van 10 meter? Dan kun je een gat in je voordeur zagen en er een mooie brievenbusklep voor plaatsen. Zo’n deurbrievenbus is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en het is dan ook verstandig om je hier eerst even wat nader in te verdiepen.

De keuze is namelijk reuze. Wil je voor een goedkoop model gaan? Dan kun je voor een plastic variant gaan welke vaak minder dan een tientje kost. Voor een metalen of rvs briefplaat betaal je meer. Maar dan heb je ook wel veel meer kwaliteit. Bovendien sluiten die duurdere modellen beter af zodat ze niet gaan klepperen bij wind en teveel kou naar binnen laten. Om de kou extra tegen te gaan kun je voor een brievenbusklep met tochtborstel kiezen of een losse tochtstrip erbij aanschaffen.