Collectie frima
Image default
Beauty en verzorging

Upcycle uw leeggoed – hoe u afval van huidverzorging kunt elimineren

De lente en de Dag van de Aarde komen er snel aan, met de gezondheid van de planeet in het achterhoofd. Op het gebied van korean skincare huidverzorging worden producten vaak zo verpakt dat ze moeilijk te recyclen zijn. Gelukkig maken bedrijven die duurzaamheid in de praktijk brengen en aanmoedigen het gemakkelijker om producten te recycleren waar je anders geen raad mee zou weten. Heb je er ooit bij stilgestaan wat er met je lege huidverzorgingsflesjes gebeurt nadat je ze in de vuilnisbak hebt gegooid? De kans is groot dat ze op een stortplaats belanden of worden verbrand. Wat als er een andere optie was?

TerraCycle is één van ’s werelds leiders op het gebied van inzameling en hergebruik van moeilijk te recyclen afval na consumptie. Met een scherpe focus op manieren om te hergebruiken en te upcyclen, biedt TerraCycle een platform dat zowel individuen, scholen, non-profits en bedrijven in staat stelt om gezamenlijk afval te scheiden van onze stortplaatsen. TerraCycle werkt samen met meer dan 60 schoonheidsmerken om gebruikte schoonheidsverpakkingen in te zamelen en te recyclen via hun gratis samenwerking met het Zero Waste Box® Programma, zodat we allemaal kunnen samenkomen om een betere toekomst voor de planeet te creëren

Naar schatting worden voor elke tien mensen in de VS slechts zes flessen en verpakkingen gerecycleerd. Wereldwijd wordt elk jaar voor meer dan 16 miljard dollar aan schoonheidsverzorgingsverpakkingen naar stortplaatsen of verbrandingsovens vervoerd. Vloeibare “leeggoed” vormt een enorm percentage van het wereldwijd geproduceerde verpakkingsafval en er zijn geen zinvolle recyclagemogelijkheden. TerraCycle heeft concepten en programma’s ontwikkeld die het inzamelen, hergebruiken en verkopen van leeggoed van huizen, hotels, scholen, groepshuizen en andere faciliteiten aanmoedigen om afval te elimineren en geld in te zamelen voor goede doelen.

De houdbaarheidsdatum van uw huidverzorgingsproducten is verstreken, maar wat doet een milieubewuste consument met lege flessen, nu de prijzen in de winkel stijgen en de producten steeds geavanceerder worden? Het antwoord is simpel: moedig je plaatselijke winkelier aan om deel te nemen aan een gratis upcycling programma. TerraCycle biedt gratis recyclingprogramma’s aan, gefinancierd door merken, fabrikanten en detailhandelaren, om te helpen bij het verzamelen en recyclen van moeilijk te recyclen afval, zoals huidverzorgingsflessen en make-up producten. Consumenten kiezen gewoon het gratis programma waarvoor ze zich hebben ingeschreven, en beginnen met inzamelen in hun gemeenschap. Na het downloaden van gratis verzendetiketten, kan het afval naar TerraCycle worden gestuurd om effectief te worden gerecycled.