Collectie frima
Image default
Bloemen

Rozen in verschillende kleuren, welke moet je kiezen?

Rozen zijn mooie bloemen die er niet alleen fantastisch uitzien, maar ook nog eens lekker ruiken. Dat ze dan ook relatief vaak worden gekozen is niet zo vreemd. Je kunt mensen blij maken met een mooie bos of met een boeket waarin ze zijn verwerkt. Ze zijn ook in verschillende kleuren te koop en de keuze die je maakt is afhankelijk van welke boodschap je wilt overbrengen. Iedere kleur heeft namelijk een betekenis en in onze blog vertellen we hier meer over.

Rode rozen; liefde en warmte

Rode rozen worden het vaakst gekozen en dat heeft te maken met het feit dat het veelzijdige bloemen zijn waarmee je meerdere boodschappen kunt overbrengen. Natuurlijk staat de kleur rood voor de liefde, maar ook voor warmte. Dus wil je iemand de liefde verklaren, bedanken of een hart onder de riem steken? Dan zijn rode bloemen een goede optie! Tegenwoordig is het zelfs heel normaal om rode roze voor een uitvaart te kopen. 

Paarse en roze bloemen; Goed voor op een eerste date

Heb je een eerste date op de kalender staan en wil je goed voor de dag komen? Dan neem je natuurlijk een bos rozen mee, maar pas op dat je niet gelijk de liefde verklaart met een bos rode bloemen. Kies voor een iets subtielere kleur, zoals paars of roze. Met de kleur geef je warmte en zeg je eigenlijk dat je iemand heel interessant vindt. Dat is wel zo gepast op een eerste date. Ook voor andere gelegenheden kun je prima voor deze kleuren denken. Denk aan een verjaardag of als je iemand wilt feliciteren of bedanken.

Gele rozen; steeds populairder

Gele rozen hebben een reputatie, want geel stond altijd voor ontrouw en jaloezie. Als iemand je een bos gele bloemen gaf werd het vaak gevolgd door slecht nieuws. Maar dat is tegenwoordig wel anders. Deze bloemen symboliseren nu vriendschap en koestering en je kunt dus een goede vriend of vriendin prima een bos met deze bloemen schenken. Je zegt daar feitelijk mee dat je iemand enorm waardeert.

Witte rozen; geschikt voor een bruiloft

Witte rozen zien we het vaakst op bruiloften. In de bloemstukken die ter decoratie zijn neergezet of in boeketten die aan het bruidspaar worden gegeven. Ook de bruid kiest vaker voor een boeket met witte rozen en dat is niet zo vreemd. Wit symboliseert namelijk zuiverheid, onschuld en respect. En in de regel passen de witte bloemen ook uitstekend bij de sneeuwwitte bruidsjurk. 

Zwarte rozen; afscheid en afsluiting

Heb je iets af te sluiten of ben je iemand verloren? Dan zien we dat zwarte rozen steeds vaker worden gekozen. Je kunt ze bijvoorbeeld geven wanneer een relatie wordt beëindigd of je kunt ze neerzetten tijdens een begrafenis of een crematie. Zwart is natuurlijk niet de meest vrolijke kleur, maar ze worden ook gekozen om bijvoorbeeld in een donkere inrichting neer te zetten. Zwarte rozen in een donker of zwart interieur passen enorm goed. Ze zorgen voor sfeer en meer elegantie. Een stijlvolle oplossing dus.