Collectie frima
Image default
Relatie

Online relatietherapie, hoe werkt het?

Zit het al een tijdje niet goed tussen jou en je partner en ben je op zoek naar een manier om weer samen verder te kunnen? Merk je dat je ook wel eens gevoelens of verliefdheid voor een ander persoon ontwikkelt? Twijfel je over je huidige partner? Dit zijn allemaal vraagstukken waar Marieke Proper, Relatie & Gezinscounselor je mee kan helpen via online relatietherapie. Het is dus niet nodig om op bezoek te gaan bij een therapeut. Je kan dit vanuit huis anoniem volgen en dit zorgt ervoor dat de drempel voor de start zo laag mogelijk is. Je kan je via de website aanmelden en direct van start gaan.

Met of zonder partner therapie

Afhankelijk van de situatie kan je ervoor kiezen om alleen te starten met de online relatietherapie of samen met je partner. Ziet je partner het niet zitten maar wil je zelf wel graag verder werken aan een oplossing voor het probleem in jullie relatie? Start dan toch, wellicht wordt jouw partner gaandeweg nieuwsgierig en zal deze alsnog instappen. Het heeft geen zin om hem of haar te dwingen. Binnen deze online relatietherapie ligt het zwaartepunt van de therapie bij jezelf. Jouw zelfvertrouwen wordt weer gerestaureerd en vanuit dat punt kijk je verder.

Uit elkaar of samen verder?

De gedachte is vaak dat je maar twee keuzes hebt in dit soort situaties maar het ligt genuanceerder dan dat. Met de online relatietherapie bij Maud Proper leer je eerst jezelf weer op orde te krijgen en vanuit daar te kijken naar je relatie. Het zal je rust geven en nieuwe inzichten, maar ook een motiverende motivatie voor je relatie. Op het moment dat je je beter voelt en meer begrijpt wat er gebeurt binnen jouw eigen lijf maar ook binnen je relatie, kan je er op een andere manier naar kijken en vanuit daar de draad weer oppakken.

Gerelateerde artikelen

Scheiden kunt u snel en betaalbaar online doen

Op Zoek naar een Coach in Deventer

Combineer trainen en sociale contacten met small group training in Groningen