Collectie frima
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het kopen van een keukenkraan

De keuze voor een wandmodel kraan

Als je momenteel een wandmodel kraan bezit, is je keuze wellicht wat eenvoudiger. Ondanks dat wandmodellen minder populair zijn en hierdoor minder varianten van beschikbaar zijn, heeft het kiezen voor een vervangende wandmodel kraan enkele voordelen. Het verleggen van leidingen is niet nodig en daarenboven bespaart het meer ruimte op je aanrecht of spoelbak.

Draaiknoppen versus ééngreepsbediening

Traditionele, nostalgische kranen hebben vaak twee draaiknoppen om de watertemperatuur mee te regelen. Dit staat in contrast met het ééngreepsbediende type kraan. Dit model heeft een enkel hendel waarmee de kracht van de straal en de temperatuur van het water bediend kunnen worden. Echter, het nauwkeurig instellen kan soms een uitdaging zijn.

De hoogte van de kraanuitloop

Het deel van de kraan waar het water uit komt, wordt doorgaans de uitloop genoemd. Kranen zijn beschikbaar met zowel hoge als lage uitloop. Afhankelijk van de hoogte van bijvoorbeeld pannen of flessen die je wilt vullen, moet je hier rekening mee houden. Zo kan een lage uitloop voldoende zijn bij een diepe spoelbak, terwijl dit bij een ondiepere bak wellicht niet het geval is.

Vervanging en aankoop keukenkraan

Of je nu een geheel nieuwe keuken aan het inrichten bent of simpelweg je oude keukenkraan wil vervangen, een nieuwe keukenkraan kopen is niet altijd een eenvoudige taak. Keukenkranen kunnen variëren in prijs, van zo’n €20 tot ruim boven de €1000. Er zijn dan ook veel verschillende eigenschappen en factoren om rekening mee te houden.

Overwegingen bij aankoop

Enkele eigenschappen waar je bij de aankoop rekening mee kunt houden zijn:

  • Waterbesparende technologie
  • Type straalkop (perlator of mousseur)
  • Uittrekbare- of veeruitloop
  • Materiaal zoals rvs, messing of chroom
  • Combinaties van lage- en hoge uitloop met douchekopbediening
  • Kleur van de kraan
  • Kokendwaterkraan
  • Handsfree modellen

Met deze informatie heb je hopelijk voldoende hulpmiddelen om de juiste keuze voor je nieuwe keukenkraan te maken.