Collectie frima
Image default
Aanbiedingen

Duurzaam en stijlvol: Houten Hekwerk

Of je nou je tuin af wilt bakenen of je wilt privacy creëren, een hekwerk kan een mooie toevoeging zijn aan je huis. Er zijn echter veel verschillende soorten hekwerken, waardoor het lastig kan zijn om te kiezen. In deze blog kijken we naar de voordelen van een houten hekwerk, waardoor je wellicht overtuigd raakt om voor deze mooie en duurzame optie te kiezen!

 

Houten hekwerken zijn sfeervol en passen bij vrijwel elke stijl

Of je nou een moderne, strakke tuin hebt of juist een landelijke sfeer wilt creëren, houten hekwerken passen bij vrijwel iedere stijl. Door de natuurlijke uitstraling hebben houten hekwerken vaak een warme en uitnodigende look en feel. Zo wordt je tuin niet afgezet, maar juist omarmd.

 

Houten hekwerken zijn duurzaam

Wanneer je kiest voor een houten hekwerk, kies je niet alleen voor een mooie optie, maar ook voor een duurzame optie. Mits je kiest voor hout uit duurzaam beheerde bossen en het hout goed wordt behandeld, gaat het hekwerk namelijk lang mee. Hout heeft bovendien als voordeel dat het een natuurlijk materiaal is, dat niet alleen voor ambachtelijke uitstraling zorgt, maar ook goed recyclebaar is.

 

Houten hekwerken kunnen gemakkelijk op maat worden gemaakt

Doordat hout gemakkelijk te bewerken is, kunnen hekwerken perfect op maat worden gemaakt. Zo kan het hekwerk precies worden aangepast aan de gewenste hoogte en breedte. Ook kunnen er verschillende patronen en afwerkingen worden gekozen, zodat het hekwerk aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

 

Houten hekwerken vragen om wat onderhoud, maar zijn makkelijk te herstellen

Het nadeel van een houten hekwerk is dat het onderhoud nodig heeft. Zo moet het hout regelmatig worden behandeld om het mooi te houden en moeten eventuele beschadigingen worden gerepareerd. Een groot voordeel van hout is echter dat het gemakkelijk te herstellen is. Zo kunnen beschadigde delen eenvoudig worden vervangen, waardoor je hekwerk er weer als nieuw uitziet.

 

Houten hekwerken zijn relatief betaalbaar

Toegegeven, de prijs van een houten hekwerk kan sterk variëren afhankelijk van de hoeveelheid hout die wordt gebruikt en de mate van bewerking. Over het algemeen zijn houten hekwerken echter betaalbaarder dan bijvoorbeeld metalen hekwerken. Bovendien gaan houten hekwerken vaak jarenlang mee, waardoor de investering zichzelf op den duur terugverdient.

 

Tijd voor een houten hekwerk?

Een houten hekwerk is niet alleen een duurzame, maar ook een prachtige toevoeging aan je tuin. Door de natuurlijke uitstraling past het hekwerk bij vrijwel iedere stijl en het kan gemakkelijk op maat worden gemaakt. Hoewel het hekwerk wat onderhoud nodig heeft, is hout gemakkelijk te herstellen en gaan hekwerken vaak jarenlang mee. De relatief betaalbare prijs en het feit dat het een natuurlijk materiaal is dat goed recyclebaar is, maken een houten hekwerk wellicht een interessante optie voor jouw tuin.