Collectie frima
Image default
Afvalverwerking

Woningontruiming na een huurachterstand

Wanneer je een woning huurt, heb je afspraken gemaakt met de verhuurder. Eén van de afspraken is dat je iedere maand netjes de huur betaald. Veel mensen doen dit iedere maand, maar in sommige gevallen gaat dit fout. Bijvoorbeeld omdat je even krap bij kas zit. Helaas kan dit wel voor problemen zorgen. De verhuurder van de woning heeft hierdoor namelijk de mogelijkheid om de huurovereenkomst op te zeggen. Dit zal ervoor zorgen dat u de woning uit wordt gezet.

Wanneer de verhuurder deze stap neemt, zal hij u hierover informeren, meestal wordt dit gedaan via een brief. Je hebt dan nog wel de mogelijkheid om te protesteren tegen de beslissing. Als jullie er niet uit komen, zal de rechter een beslissing maken. Wanneer hij bepaalt dat de overeenkomst ontbonden wordt, mag je niet langer in je huis blijven wonen. De rechter verteld hoelang je nog de tijd hebt om de woning te verlaten. Vervolgens zal de hele woning ontruimd moeten worden zodat de volgende bewonder in de woning kan. 

Professionele hulp inschakelen

Of het nu gaat om het ontruimen van een woning in Assen, Groningen of ergens anders in Nederland, de juiste hulp is altijd erg handig. Daarom zijn er steeds meer mensen die de hulp inschakelen van een bedrijf dat kan helpen bij de ontruiming van een woning. Zowel een bewoner als een verhuurder kan deze hulp goed gebruiken. Je bent er dan in ieder geval van verzekerd dat de woning weer netjes wordt opgeleverd. 

Snel een woning ontruimen

Wanneer iemand de woning uitgezet wordt, moet er in veel gevallen snel gehandeld worden. De woning moet immers zo snel mogelijk weer klaar zijn, zodat een nieuwe huurder erin kan, of zodat de woning verkocht kan worden. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een bedrijf dat een woningontruiming met spoed uit kan voeren. In sommige gevallen is het zelfs al mogelijk om binnen 24 tot 48 uur helemaal klaar te zijn.