Collectiefrima

Een advocaat arbeidsrecht nodig?

Een Advocaat Arbeidsrecht in Turnhout kan zowel voor de werkgever als voor de werknemer nodig zijn als je in Turnhout of elders werkt. Om deze te vinden zoek je in Google naar:’Advocaat arbeidsrecht Turnhout‘.

Werknemer
Het volgende voorbeeld maakt duidelijk waarom een Advocaat Arbeidsrecht voor een werknemer kan dienen. Je bent al sinds 25 jaar een zeer toegewijde werknemer op een bedrijf waar je steeds met hart en ziel gewerkt hebt. Je was steeds enorm gemotiveerd en als er ’s avonds nog een werkje moest gebeuren, was jij steeds diegene die dat wel wilde doen. Je hebt je werk steeds gedaan alsof je voor jezelf bezig was. Je voelde je alsof je een deel van het bedrijf was. Maar de werkgever dacht hier duidelijk anders over. Op een bepaald moment wordt je moeder ernstig ziek. Omdat je enig kind bent, ben jij diegene die met je moeder naar de dokters moet gaan en naar het ziekenhuis. Al een geluk bestaat er een regeling waardoor je verlof kan krijgen via het werk om voor je moeder te zorgen. Je voelt je ergens wel schuldig naar je werkgever toe. Maar de zorg voor je moeder gaat nu toch voor. In het ziekenhuis wordt de diagnose terminaal ziek gegeven. Je moeder heeft nog maar een paar weken en of maanden te leven en heeft zorg nodig. Er moet op dat moment zo ontzettend veel geregeld worden. Ze kan niet meer in haar huis blijven wonen, dus er moet een zorgtehuis worden gezocht. Dit is op zich al een hele opdracht, want de plaatsen zijn beperkt. Er wordt dan een plaats gevonden dus de verhuis kan gebeuren. Vervolgens moet haar huis worden te koop gesteld en worden leeggehaald. Ondertussen moet er met mijn moeder ook regelmatig naar het ziekenhuis worden gegaan voor verdere onderzoeken. Er wordt beslist om wekelijks chemo te geven met telkens een onderbreking van  een week na twee weken chemo. Het regelen van al deze zaken vraagt enorm veel tijd en organisatie. Dit is dan enkel het rationele gedeelte van het hele gebeuren.

Emotionele kant
Maar dan is er ook nog het emotionele deel dat heel erg zwaar weegt. Zowel voor de moeder als voor jezelf. Je moeder heeft het nodig van bij haar te zijn. Het zijn de laatste weken en of maanden van haar leven. Zij is steeds een prachtige zorgende moeder geweest voor jou dus je wilt dit ook zijn voor haar in deze moeilijke tijden. Je wilt er zijn voor haar, zeker nu. Maar dan is er nog je werkgever die hier niet gelukkig mee is. Je gaat naar het ACV om eens te horen wat je rechten en plichten zijn. Daar wordt verteld dat je inderdaad de rechten hebt van het verlof te nemen. Dus je bent blij en begint ook deze papiermolen te regelen. Je denkt dat alles hierbij in orde is maar blijkt dat de werkgever hiervoor toestemming moet geven en het papier moet ondertekenen. En je werkgever gaat hier dus niet mee akkoord. Dus daar sta je dan. Wie kan je op dit moment adviseren? Dat is de Advocaat Arbeidsrecht. Je maakt een afspraak met hem en hoopt duidelijk geadviseerd te worden. Want bij het ACV hebben ze je toch niet helemaal verteld hoe het nu juist allemaal in elkaar zit. De Advocaat Arbeidsrecht staat je bij en geeft je correct advies. Het is voor mij tot een goede afloop gekomen omdat ik bijgestaan ben door een zeer goede Advocaat Arbeidsrecht in Turnhout die mijn dossier door en door kende en het goed verdedigd heeft op de rechtbank. Minder leuk is het contact met de werkgever op dit moment.

De advocaat die mij heeft bijgestaan, werkt bij advocatenkantoor Stappers.