Diverse toepassingen met de populaire douglas balken

Gaat u verbouwen aan huis, bijvoorbeeld een carport, overweeg dan eens om hier douglas balken voor te gebruiken. Deze houtsoort heeft de laatste jaren een enorme groei in populariteit meegemaakt binnen Nederland. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de sterkte van het product, en de lange levensduur. Zo bent u bij duurzame douglas balken verzekerd van een minimale levensduur van ongeveer 15 jaar. Zo kunt u lang genieten van Douglas carport, of de schuttingdelen die u maakt van dit specifieke houtsoort. Voor buiten is de houtsoort douglas ook een graag gezien product, dit ook door de waterafstotendheid en de hardheid die het product met zich meedraagt. Zo is Zweeds rabat van douglas en douglas hout een aanrader voor uw project in de tuin!

Douglas balken vinden hun oorsprong bij de douglasspar

Als u besluit om douglas balken van Tuinhout Compleet aan te schaffen, dan weet u altijd precies waar dat hout vandaan komt. Veel mensen vinden het dan ook prettig om te weten wat de oorsprong is van het hout voor bijvoorbeeld hun douglas carport. Douglas balken en dus ook het hout ervoor vindt zijn oorsprong bij de douglasspar. Dit is een naaldsoort die voornamelijk groeit in de bovenste regionen van Noord- en West-Europa. Ook worden deze sparren tegenwoordig in Nederland gekweekt. De Nederlandse Staatsbosbeheer doet dan ook zeer hun best om deze boom zijn groei te laten vinden binnen de Nederlandse bossen. Zodoende kan uw carport van douglas hout gewoon uit Nederland komen. Verder kunt u ook gebruik maken van Zweeds rabat douglas, dit is ook een zeer sterke variant en is zeer goed toepasbaar als buitenmateriaal.

Haal uw douglas balken bij de specialist binnen dit vakgebied

Gaat u douglas balken kopen voor een verbouwing aan uw huis of tuin? Dan gaat u hiervoor natuurlijk naar de professional op het gebied van hout. Zo bent u namelijk 100% zeker dat de douglas balken van de beste kwaliteit zijn. Maar tevens weet u zeker dat u een bepaald hout aanschaft dat door de hoge sterkte en stabiliteit ideaal toepasbaar is voor bijvoorbeeld uw douglas carport. Met een stevig en solide frame bent u al op de helft betreft het maken van uw constructie aan uw woning. Daarnaast kunnen de producten ook gebruikt worden als schuttingdelen, dit natuurlijk door de sterkte en de weerstand die het Douglas hout biedt tegen slechte weersomstandigheden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor Zweeds rabat douglas, dit hout staat bekend deze duurzame houtsoort is tevens watervast en heeft rustieke kenmerken.